Idé

Bak Idas fikenkake

Her er oppskriften på Ida Svenungssons fantastiske fikenkake.

Tekst: Redaksjonen

Idas Fikenkake

Her er oppskriften på Ida Svenungssons fikenkake. Se mer av Idas juleforberedelser i julenummeret av rom123.

Annonse:

Ida_kakeoppskrift2

 

INGREDIENSER:

Fiken og mandelfyll:

230 g tørkede fiken

2 ss sukker

60 ml cognac eller vann

3 ss mandler, kuttet i tynne skiver

90 g kransekakedeig

 

Fikenkake:

180 g mel

1/2 ts bakepulver

1/2 ts havsalt

160 ml kokosmelk

1 ts vanilje ekstrakt

1/4 ts mandel ekstrakt

200 g usaltet smør

280 g sukker

4 store egg

 

Kokos og honningglasur:

3 ss kokosmelk

2 ss honning

1 ss kaluha eller kokosrom

1/4 ts fint havsalt

60 g hvit sjokolade, hakket i små biter

3 ss Philadelphia-ost

6-8 ferske fikener til dekorasjon

 

FREMGANGSMÅTE:

Fiken- og mandelfyll:

Rull sammen kransekakedeig til 1,5 cm tykk rulle. Kutt i 2 cm store biter. Varm fiken(tørkede), sukker, cognac og vann forsiktig på medium varme. Rør regelmessig til væsken fordamper, ca 10-15 min. Avkjøl i ca. 5 min. Bland inn mandler og kransekakedeig og avkjøl.

 

Fikenkake:

Smør en bakeform på 23 x 13 cm. Bland mel, bakepulver og salt i en bolle. Visp sammen kokosmelk og begge ekstraktene.

Bruk kjøkkenmaskin og bland smør og sukker til det blir luftig, ca 2 min. Bland i ett og ett egg. Senk hastigheten og bland i mel i tre omganger, og kokosmelk i to omganger. Bland i fiken- og mandelfyllet til det er jevnt fordelt i deigen.

Hell blandingen i bakeformen og sett kaken midt i kald ovn og sett temperaturen på 165 grader. Stek uten å åpne døra til kaken er gyldenbrun, og du kan prikke den på midten med en tannpirker uten at det henger noe igjen. Ca. 65 min. Avkjøl i 15 min. og ta ut av formen.

 

Kokos og honningglasur:

Ha kokosmelk, honning og salt i en liten kjele og la det småkoke noen minutter. Slå av varmen og visp inn hvit sjokolade til alt er blandet. Tilsett Philadelphia, 1 ss av gangen. Visp til blandingen er glatt og kremet. Avkjøl 20-30 min. til blandingen tykner.

Hell glasuren over kaken og la den renne ned på sidene. Dekorer med ferske fiken kuttet i to og server.

ida_kakeoppskrift1

 

Nyt!

Lagre

Lagre

Lagre

Lagre

Lagre

kommentarer
Annonse:

Abonner på Rom123

I rom123 finner du siste nytt om trendene akkurat nå, tips til fornyelse og enkelt gjør- det- selv stoff. Dette er interiørbladet som gir deg de beste ideene og de smarteste tipsene til hjemmet ditt!

TIL TOPPEN
se liknende saker