Hjemme hos

Ann-Beate utnytter sine 49 kvadratmeter helt genialt

Bli med hjem til en kreativ og fargeglad interiørelsker.

Tekst: Stine Holberg Dahl
Hvem bor her ?

Ann-Beate Sandy og datteren Sirie deler leiligheten på 49 kvadratmeter. Det betyr at de må prioritere hardt – og være kreative.

– Det hender jeg legger meg om kvelden og blir liggende å fundere på om et møbel kunne passet bedre et annet sted, og når jeg først flytter på én ting, må jeg flytte på noe annet også. Så baller det på seg, sier Ann-Beate og ler godt.

Annonse:

– Stilen min utvikler seg sammen med meg. Det aller viktigste er at interiøret mitt er levende.

hjemme hos Ann-Beate Sandy
Seng om natten, sofa om dagen. Ann-Beate har laget sengegavlen selv, med ullstoff fra Panduro og store knapper som hun har trukket med ull. Understellet til bordet er fra Bohus, mens messingfatet er en gave fra en nabo. Sengeteppet i lin er fra Home & Cottage, gulvteppet i ull fra Bohus. Putene er fra By Lassen og Funkle, i tillegg til eget design. De to fotografiene over sofaen har Ann-Beate tatt selv. FOTO: Jorunn Tharaldsen

hjemme hos Ann-Beate Sandy
Kjøkkenmøblene er kjøpt brukt, og Respatex-bordet har fått ny look med hjelp av litt maling. Drueskålen er også gammel, fra Figgjo.

hjemme hos Ann-Beate Sandy
Den store fjølen fant Ann-Beate i kjelleren i bygården, salt- og pepperbøssene er fra Muuto, det runde trefatet fra Bohus og kasserollen fra Høyang Polaris.

hjemme hos Ann-Beate Sandy
Siden Ann-Beate leier leiligheten, kan hun ikke gjøre for store endringer. Derfor har hun festet tapetet på toalettet med såkalt “lærertyggis”. Det er enkelt både å sette opp og fjerne.

FOTO: Jorunn Tharaldsen

Går på shopping i boden

Da Ann-Beate og samboeren hennes gikk hver til sitt for noen år siden, måtte hun starte på nytt på mange måter. Leiligheten hun flyttet ut fra var totalrenovert og nesten dobbelt så stor som den hun leier nå.

– Jeg måtte tenke litt annerledes rundt innredningen. Jeg startet med de aller mest grunnleggende tingene, det vi trengte for at hverdagen skulle fungere.

Siden leiligheten er forholdsvis liten, ble det viktig å finne møbler som dekket flere funksjoner. Det ene hjørnet ble sovekrok for datteren, med en plassbygget bokhylle som romdeler. Ann-Beates seng ble plassert i det andre hjørnet av stuen, og fikk en fin sengegavl av ull slik at soveplassen kunne fungere som sofa på dagtid.

Siden den gang har leiligheten endret seg – mange ganger.

– Heldigvis følger det med tre boder til leiligheten. Der lagrer jeg kommoder, småbord og stoler, så når jeg skal fornye interiøret, tar jeg bare en tur i boden.

hjemme hos Ann-Beate Sandy
Skrivebordet i teak har Ann-Beate fått av en venninne. Stolen In Between er fra &Tradition, det samme er lampen på gulvet, Milk Lamp. Puten i stolen er fra Funkle, den svarte lampen er Verner Pantons Flower Pot. Lysestaken er fra By Lassen. Det store maleriet har Ann-Beate malt selv. FOTO: Jorunn Tharaldsen

Kreativ kunstner

Det var egentlig kunstner Ann-Beate skulle bli. Hun gikk på to ulike kunstskoler i Oslo og produserte mange bilder, både malerier og foto. Interiørbloggen “Med et lekent sinn” startet hun som en forlengelse av kunsten.

– Former og materialer er vakre i seg selv, men jeg har alltid vært opptatt av funksjon i tillegg. Gjennom bloggen får jeg utløp for de kreative ideene og tankene mine rundt interiør og design.

Ann-Beate maler fortsatt litt, men jobber nå med interiør på fulltid, hos Bohus. Selv om hun er oppdatert på de nyeste interiørtrendene, er hun like opptatt av gamle ting som av nye.

– Jeg er vant til å leve på lavbudsjett, er opptatt av gjenbruk og stikker ofte innom brukt- og loppemarkeder og gjenbruksstasjoner. Jeg både setter igjen og tar med meg ting derfra.

Alle gjenstandene i Ann-Beates hjem har vært gjennom den samme kvalitetskontrollen.

– Trenger jeg dette? Liker jeg formen, fargen og materialet? Blir jeg glad av denne tingen? De spørsmålene stiller jeg alltid.

hjemme hos Ann-Beate Sandy
Garderobemøbelet er fra gjenbruksstasjonen. Setet var opprinnelig i skai, men Ann-Beate trakk det om i et ullstoff. Speilet fikk hun av en bekjent som skulle kvitte seg med det. Garderobestangen har hun laget selv, etter oppskrift fra en blogg. Cathrineholm-bollen er kjøpt brukt, vasen er fra en gjenbruksstasjon, telefonrøret er en gave. Vesken er et bruktfunn som fungerer som lagerplass for datterens ullklær. FOTO: Jorunn Tharaldsen

Hjerte for design

Innimellom bruktfunnene og den egenproduserte kunsten står også utvalgte designgjenstander. For eksempel Verner Pantons Flower Pot-lampe og stolen In Between fra &Tradition.

– Når det er noe jeg virkelig ønsker meg, sparer jeg. I tillegg ønsker jeg meg penger til jul og bursdag. Jeg ser på designgjenstandene som en investering. De vil aldri miste verdien sin, og jeg kommer aldri til å kvitte meg med dem.

Farger er også viktig for Ann-Beate. Den sarte turkisfargen går igjen flere steder i leiligheten, i tillegg til et par lengder fargerik tapet.

– Jeg kunne aldri hatt en leilighet i svart-hvitt eller bare én farge. Likevel er det viktig at det ikke blir for planlagt og høytidelig, sier Ann-Beate, og bruker turkisfargen som eksempel på hvordan stilen blir til mens hun går.

– Da jeg skulle lage sengegavlen hadde butikken ullstoff i bare to farger, grått og turkis. Da ble det blått framfor grått.

hjemme hos Ann-Beate Sandy
Å finne en god soveløsning for to har vært en utfordring i ett-romsen. Ann-Beate har løst det med å bruke sin egen seng som sofa, og ved å lage en sovekrok med bokhyller som vegger til datteren. Bokhyllene er fra Ikea og plassbygget, gardinstangen fra loppemarked og det store teppet fra Ikea. Det lille teppet er selvlaget, inspirert av Hay. Lampen er fra Bohus. FOTO: Jorunn Tharaldsen

hjemme hos Ann-Beate Sandy
– Det bor en samler i meg, sier Ann-Beate. Noen av skattene står på String-hyllen, som er skrudd opp på baksiden av bokhyllen inn mot sovekroken. Kommoden under er fra Bohus.

hjemme hos Ann-Beate Sandy
Nattbord, sidebord og magasinholder i ett. Ann-Beate er en mester i å klekke ut kompakte, lure løsninger. Bordet er egentlig ett av tre settbord. Bokhyllen fungerer også som romdeler, og har fått et fint vintagetapet på baksiden. Den grønne lampen Skog er fra Magnor, designet av Caroline Olsson. Sengeteppet i forgrunnen er fra Ferm Living.

hjemme hos Ann-Beate Sandy
Barnesengen fra Bohus er pyntet med juletrelys, og under sengen er det laget en liten kosekrok. Den lille stolen hadde Ann-Beate da hun var liten, men nå har den fått ny farge. Bildene er laget av jentene selv, teppet på gulvet er fra Ikea.

Foto: Jorunn Tharaldsen

Det bare stemmer

Datteren Sirie har medbestemmelsesrett, og får lov til å være med når mamma ommøblerer, maler og finner nye, kreative løsninger.

– Jeg flytter på ting, tar dem bort og fram igjen og bytter plass på gjenstandene helt til det stemmer. Det handler om både form, farge, antall og helhet – hva tingene tilføyer rommet. Nøyaktiv hva det er som gjør at det stemmer, er jeg ikke sikker på. Jeg bare vet det.

hjemme hos Ann-Beate Sandy
Leiligheten er full av små fargeklatter, som de blå og oransje vasene fra Magnor. Miniatyrstolen er et loppefunn, boksen er fra By Lassen og blomsterpotten er fra en gjenbruksstasjon. FOTO: Jorunn Tharaldsen
kommentarer
Annonse:

Abonner på Rom123

I rom123 finner du siste nytt om trendene akkurat nå, tips til fornyelse og enkelt gjør- det- selv stoff. Dette er interiørbladet som gir deg de beste ideene og de smarteste tipsene til hjemmet ditt!

TIL TOPPEN
se liknende saker

Idé

rom123 på TV, episode 17 - Dorte og André

Her kan du se forhandlerlisten fra episode 17 i rom123 TV, hjemme hos Dorte og André.

Idé

rom123 på TV, episode 16 - Thanh og Eirik

Her kan du se forhandlerlisten fra episode 16 i rom123 TV, hjemme hos Thanh og Eirik.

Idé

rom123 på TV, episode 15 - Marie og Martin

Her kan du se forhandlerlisten fra episode 15 i rom123 TV, hjemme hos Marie og Martin.

Idé

rom123 på TV, episode 14 - Eli og Ole

Her kan du se forhandlerlisten fra episode 14 i rom123 TV, hjemme hos Eli og Ole.

Idé

rom123 på TV, episode 12 - Thomas og Maria Benedicte

Her kan du se forhandlerlisten fra episode 12 i rom123 TV, hjemme hos Thomas og Maria Benedicte.

Idé

rom123 på TV, episode 11 - Cecilia og Mathias

Her kan du se forhandlerlisten fra episode 11 i rom123 TV, hjemme hos Cecilia og Mathias.

Idé

rom123 på TV, episode 10 - Sofia og Cato

Her kan du se forhandlerlisten fra episode 10 i rom123 TV, hjemme hos Sofia og Cato.

Idé

rom123 på TV, episode 9 - Kjerstin og Robin

Her kan du se forhandlerlisten fra episode 9 i rom123 TV, hjemme hos Kjerstin og Robin.

Idé

rom123 på TV, episode 8 - Marit og Said

Her kan du se forhandlerlisten fra episode 8 i rom123 TV, hjemme hos Marit og Said.

Idé

rom123 på TV, episode 4 - Eva og Karianne

Her kan du se forhandlerlisten fra episode 4 i rom123 TV, hjemme hos Eva og Karianne.

Idé

rom123 på TV, episode 1 - Tine og Ole

Her kan du se forhandlerlisten fra episode 1 i rom123 TV, hjemme hos Tine og Ole.

Hjemme hos

En hytte utenom det vanlige

Familien Engebretsen feirer jul på den vakre hytta deres i Tønsberg.

Hjemme hos

Et drømmehus midt i Oslo

Camilla og Audun har ikke angret et sekund etter at de flyttet inn idet vakre atriumshuset i Oslo - med skjermet hage og kort vei til skiløypene.

Idé

Sengetøy som gir deg sommer på 1-2-3

Start sommeren allerede nå med nytt og behagelig sengetøy i friske farger.

Hjemme hos

Med to voksne og to barn på 70 kvadratmeter

Hos Anne-Line og Lars-Erik i Trondheim står smarte oppbevaringsløsninger høyt på prioriteringslisten

Hjemme hos

Det dyreste i leiligheten koster ikke mer enn 3000 kroner!

Leiligheten på 38 kvadratmeter er like fargerik som hun som bor der. Bli med inn i Kirstis fargerike verden.