Hjemme hos

Et drømmehus midt i Oslo

Camilla og Audun har ikke angret et sekund etter at de flyttet inn idet vakre atriumshuset i Oslo - med skjermet hage og kort vei til skiløypene.

Tekst: Solveig Grøvle og Ann Helen Lund
Bearbeidet av: Kari Janne Standal
Styling: Camilla Harbu Bielecki
Hvem bor her ?

Camilla Harbu Bielecki (33) og Audun Rundberg (33) bodde i leilighet med balkong på Sofienberg i Oslo, men ønsket seg enebolig med hage.

– Jeg drømte om en hundre år gammel sveitservilla, eller et stilig, gammelt funkishus med epletrær og bærbusker, smiler Camilla.

Annonse:

 

Stue med blåtoner
KJØLIG: Stuen er lys og lett, med det kjølige uttrykket Camilla og Audun liker så godt. Sofaene er fra Bolia, bordet fra Hay og reolene fra Montana. Den svarte stålampen er fra Ikea, mens skjellampen er Verner Pantons. Puffen i lær fra Kremmerhuset tilfører rommet varme. FOTO: Solveig Grøvle og Ann Helen Lund

Farvel til eplehagen

Finn.no ble daglig saumfart, men pris, dårlig beliggenhet eller behov for totalrenovering gjorde at paret ikke slo til. Før dette dukket opp. Et stort atriumhus på Ammerud, med skjermet hage og kort vei til både skiløyper og badevann.

– Vi har ikke angret et sekund, selv om jeg måtte tenke meg godt om før jeg ga slipp på drømmen om en stor eplehage, sier Camilla.

Camilla, Audun og pusekattene Valdemar og Perle flyttet inn i august i fjor. Selv om huset var innflytningsklart, hadde det mange mørke flater i ulike bruntoner.

– Heldigvis var det ganske enkelt å gjøre noe med det, sier Camilla.

 

Stue
LAMPEFUNN: Reolene er fra Hay, kuppet på Finn. Den blå PH-lampen fikk Camilla for 15 kroner på loppis. Kobberlampen er fra en bruktbutikk, mens dagsengen August er fra Ikeas PS-kolleksjon. FOTO: Solveig Grøvle og Ann Helen Lund

Må ha blått

– Vi slipte og lysnet den mørkebrune parketten i første etasje, og det gjorde virkelig susen. Stuen og kjøkkenet malte vi i hvitfargen Skumring fra Jotun – i det rette lyset ser den nesten blågrå ut, den er så fin! Ellers har vi malt panelveggen ved spisestuen og soverommet med den nøytrale gråfargen S 3500-N fra Jotun, som er veldig fin til blått.

Paret holder basen i interiøret rolig, med hvitt, grått og naturtoner.

 

Stuen
BLÅ VEGG: Det blå rommet har en herlig sjarmerende miks av nytt og gammelt. Dagsengen August er fra Ikeas PS-kolleksjon, og Camilla var heldig å finne den brukt på Finn. Stolen er et bruktfunn hun har trukket om selv, og retrolampen fant Camilla på garasjesalg på vei hjem fra hytta. Det runde bordet er fra Hay. FOTO: Solveig Grøvle og Ann Helen Lund

– Også må vi ha blått! Vi liker best kjølige, rolige farger, så selv om jeg går mye på loppemarkeder, styrer jeg unna den typiske retrostilen med kraftige 60- og 70-tallsmønstre. Jeg blir sliten av sterke farger som rødt, oransje og gult. Varme til interiøret tilfører de i stedet med tre og gylne metaller. Hangen til de blå tonene førte til «det blå rommet» innenfor stuen. Den freshe blåfargen Nordisk hav setter virkelig prikken over i-en i biblioteket, som opprinnelig var et soverom.

 

Svalt soverom
GRÅTT SOVEROM: Soverommet er stort med masse lys fra vinduer som går fra vegg til vegg. Utenfor ligger den skjermede atriumhagen. Veggfargen er den nøytrale gråfargen S 3500-N fra Jotun, som går fint til blått. Sengeteppet er fra H&M Home, putene fra Ikea og Åhléns. De to hvite Bestlite-lampene er kupp fra Finn, nesten ikke brukt og til halv pris. FOTO: Solveig Grøvle og Ann Helen Lund

På loppis hver helg

Camilla og Audun har valgt å investere i noen litt dyrere designmøbler og -lamper, som de kan ha glede av i mange år fremover. Kombinert med bruktkupp og rimeligere tilbehør som puter, pledd og vaser får de sin egen stil.

– Vi er opptatt av kvalitet, men det betyr ikke at det må være dyrt, sier Camilla.

Hun har vært ihuga loppemarkedsentusiast siden hun var tenåring, og leter etter fine vintageklær og gamle, kule møbler – særlig stoler og bord, vaser, pynteting, bilder og lamper. Stort sett er hun å finne på et loppis hver helg i sesongen.

– Jeg har alltid elsket det! Det kan sammenlignes med å gå på skattejakt,  jeg vet ikke hva og hvor skatten er, men det gjør jakten bare mer spennende, sier hun.

 

Lys gang
LOPPEFUNN: Gangen byr på massevis av lysinnslipp fra store vindusflater. Kurvstolen er kjøpt på loppis for 30 kroner, klesstativet er fra Hay. Hyllen er fra Ikea, og det gamle maleriet fra et loppemarked. FOTO: Solveig Grøvle og Ann Helen Lund
kommentarer
Annonse:

Abonner på Rom123

I rom123 finner du siste nytt om trendene akkurat nå, tips til fornyelse og enkelt gjør- det- selv stoff. Dette er interiørbladet som gir deg de beste ideene og de smarteste tipsene til hjemmet ditt!

TIL TOPPEN
se liknende saker

Idé

rom123 på TV, episode 14 - Eli og Ole

Her kan du se forhandlerlisten fra episode 14 i rom123 TV, hjemme hos Eli og Ole.

Idé

rom123 på TV, episode 10 - Sofia og Cato

Her kan du se forhandlerlisten fra episode 10 i rom123 TV, hjemme hos Sofia og Cato.

Idé

rom123 på TV, episode 9 - Kjerstin og Robin

Her kan du se forhandlerlisten fra episode 9 i rom123 TV, hjemme hos Kjerstin og Robin.

Idé

rom123 på TV, episode 8 - Marit og Said

Her kan du se forhandlerlisten fra episode 8 i rom123 TV, hjemme hos Marit og Said.

Idé

rom123 på TV, episode 5 - Stine og Alexander

Her kan du se forhandlerlisten fra episode 5 i rom123 TV, hjemme hos Stine og Alexander.

Idé

rom123 på TV, episode 4 - Eva og Karianne

Her kan du se forhandlerlisten fra episode 4 i rom123 TV, hjemme hos Eva og Karianne.

Idé

rom123 på TV, episode 2 - Tommy og Christine

Her kan du se forhandlerlisten fra episode 2 i rom123 TV, hjemme hos Tommy og Christine.

Hjemme hos

Her bodde det en gang husokkupanter

- Det har satt sine spor. Da vi overtok i 2001 var det et reir her, forklarer eieren.

Hjemme hos

Liker du den marokkanske stilen?

Da bør du sjekke ut hjemmet til Hakima el Majdoul (33). Her finner du en unik blanding av en marokkansk og skandinavisk stil.

Idé

Sengetøy som gir deg sommer på 1-2-3

Start sommeren allerede nå med nytt og behagelig sengetøy i friske farger.

Hjemme hos

Det dyreste i leiligheten koster ikke mer enn 3000 kroner!

Leiligheten på 38 kvadratmeter er like fargerik som hun som bor der. Bli med inn i Kirstis fargerike verden.

Video

Lag ditt eget spisebord på 1-2-3!

Du trenger ikke være snekker eller spesielt handy for å klare dette.

Hjemme hos

Et hjem i bevegelse

En 25 kvadratmeter stor leilighet kan romme mye, men tingene skal ha levd et liv før de kommer over dørstokken til Jeanette.

Idé

Så enkelt kan du fornye stilen hjemme

Den enkleste og rimeligste måten å gi stuen din en makeover på er ved å bytte ut putene. Her er tipsene du trenger.

Hjemme hos

Stjerneutsikt i Sogndal

Sarah og Olavs hjem er fylt med design og fine farger, men her er det likevel naturen som spiller hovedrollen.

Hjemme hos

Huset med det rare i

Hjemme hos Monica er absolutt alt overlatt til fantasien. Ingenting matcher, og resultatet kunne ikke blitt mer vellykket. Bare se selv.