Hjemme hos

– Å bo med barn i byen er bedre enn mange tror

I den totaloppussede leiligheten på St. Hanshaugen i Oslo trives hele familien.

Tekst: Katrine Hofseth Leira
Bearbeidet av: Ann Merete Slåttland
Hvem bor her ?

Det har hendt de fleste av oss; noen ganger er det et møbel eller en farge som får hjertet til å banke bitte litt raskere. For Christina er denne følelsen en dealbreaker – hvis den ikke dukker opp, vet hun at hun må la være å kjøpe denne tingen. Og det er nettopp denne herlig bevisste ubevisstheten (som hun selv liker å kalle den) som gjør at leiligheten på St. Hanshaugen i Oslo fremstår som den perfekte blandingen av vakker og avslappet.

 

Annonse:

Stuen hos Christina Agdestein Steffensen
STUE: Stuen er husets største rom, og definitivt leilighetens hjerte. Christina har valgt å male alle vegger lyse, og heller spe på med fargerike detaljer. Taklampen er fra Secto design, sofaen fra Bolia, gulvteppet fra Ikea og putene fra Hay, H&M Home og Checka by Iris. Stolen i tre er fra Fjordfiesta og den gule svingstolen har Christina arvet fra besteforeldrene sine. Sofabordet har de funnet på Finn. FOTO: Irene Sandved Lunde

 

Hemmelig interiørinteressert

På Instagram-kontoen @mintogpudder får hun utløp for lidenskapen.

– De fleste som kjenner meg vet ikke at jeg er på Instagram en gang. Moren min fant faktisk profilen min etter at Ting-butikkene delte bildet mitt. Jeg får noen kommentarer fra gjester som synes at vi har det fint, men det er nok ikke alle som vet at jeg er interessert i interiør, forteller Christina.

Selv om hun innrømmer at hun er opptatt av hvordan hun har det hjemme, tok det mange år før hun oppdaget Instagram. Hun er ingen storforbruker av blogger eller interiørmagasiner, og er hun på jakt etter noe spesielt, tyr hun som regel til Google.

– Jeg har ikke noe typisk “it-hjem”. Her er det en salig blanding av moderne design, gamle skatter og mer ordinære ting. Jeg innreder med ting jeg liker, og mye av interiøret har jeg hatt i flere år. For meg har det alltid vært viktig å lytte til hjertet når jeg innreder. Det er så mye fint der ute, men tingene jeg omgir meg med må bety noe, sier Christina.

 

hjemme hos christina agdestein
SPISEPLASS: Christina har måttet kompromisse når det gjelder størrelse på spisebordet. Det gjorde det desto viktigere å finne et bord hun virkelig likte. Det heter Viola og er laget av Ygg & Lyng. Stolene heter About a chair og er fra Hay. Koppene og asjetten er arvegods, kaffekannen er fra Arabia, vasen fra Kähler. FOTO: Irene Sandved Lunde

 

Hjemme hos Christina Agdestein Steffensen
SMART VENTILATOR: Kjøkkeninnredningen er fra Kvik, mens ventilatoren som henger fra rosetten heter Star og er produsert av Eico. Christina trålet nettet i mange uker for å finne en løsning som skjulte ventilatoren på en tilfredsstillende måte. FOTO: Irene Sandved Lunde.

 

Totaloppusset

Det er snart tre og et halvt år siden Christina og samboeren Mika kjøpte leiligheten som var et oppussingsobjekt. Paret var i utgangspunktet tvilende til å kjøpe en så uferdig bolig, men med tanke på at Mika er over gjennomsnittet handy, tok de sjansen. Både kjøkken og bad er totalrenovert, planløsningen er endret, samtlige gulv er byttet og noen nye vegger satt opp. Selv om Christina ikke legger skjul på at oppussingen var litt av en jobb, har de aldri angret.

– Vi har to små barn, og i tillegg kom Mikas barn på besøk. Da var det krevende å bo på en byggeplass. Likevel har det vært mer morsomt enn slitsomt, og vi har heldigvis fått bekreftet at vi samarbeider utrolig bra.

 

Hjemme hos Christina Agdestein Steffensen
POPULÆRT: Kosekroken på kjøkkenet er et av leilighetens mest populære steder. Barna sitter gjerne her mens Christina og Miko lager middag. Benken er laget av underskap fra Ikea, og rommer også ekstra oppbevaringplass. FOTO: Irene Sandved Lunde.

 

Hjemme hos Christina Agdestein Steffensen
KUNSTVERK: Christina er over gjennomsnittet interessert i kunst, og det bærer stuen preg av. Hun kombinerer gjerne dyre kunstverk med enkle prints, og resultatet er både lekkert og personlig. FOTO: Irene Sandved Lunde

 

Å bo med barn i byen

Christina innrømmer at hun innimellom ønsker seg litt større plass. Når Mikas datter kommer på besøk har hun et eget rom som gjerne kunne vært noen kvadrat større. Det hadde også vært praktisk med et ekstra soverom, men luksusen ved å bo sentralt veier som regel opp for det.

– Vi bor i hjertet av Oslo, det er utrolig herlig! Vi har alt vi trenger rett utenfor, det er utrolig befriende. I likhet med de fleste barnefamilier vurderte vi muligheten for å flytte litt mer usentralt, men vi slo den fort fra oss. Å bo med barn i byen er nok mye bedre enn mange tror.

 

Hjemme hos Christina Agdestein Steffensen
En del av hovedsoverommet er innredet som barnerom til boligens minste.

Hjemme hos Christina Agdestein Steffensen
Kombinert kontor og gjesterom som Mikas eldste datter bruker når hun er der.

Hjemme hos Christina Agdestein Steffensen
Barnerom med tapet fra Ferm Living, stol fra loppemarked og seng fra Finn.

Tapetforelskelse

Christina har tatt utgangspunkt i en lys base i leiligheten, og det har vært et bevisst valg.

– Jeg er utrolig glad i farger. Det kan nesten ta litt av noen ganger, men vi har tapeter et par steder, og det synes jeg fungerer fint, sier Christina.

Tapetet fra Cole & Son på soverommet er en favoritt. Det fant hun tilfeldigvis da hun surfet på nettet, og det danner rammen for stilen i resten av rommet. Det var en av disse forelskelsene hun ikke kunne gi opp.

– I begynnelsen var jeg litt, ok, veldig skeptisk, til å tapetsere den største veggen i et såpass fargerikt tapet. Jeg var litt engstelig for at det skulle bli for mye av det gode eller at jeg skulle bli lei av det, men heldigvis blir jeg bare mer og mer glad i det.

 

hjemme hos christina agdestein
SOVEROMSDRØM: Hovedsoverommet er stort og luftig – akkurat slik Christina liker det. Hun ga gjerne fra seg noen centimeter av stuen for å få et soverom med litt størrelse. Tre av veggene er malt i lyse fargetoner, mens den største har fått et tapet fra Osborne & Little. Skjellampen i taket er kjøpt hos Detaljer, nattbordlampene er fra Ikea, nattbordene, puffen og toalettbordet har Christina arvet fra besteforeldrene. Globusen i vinduet er også arvegods. FOTO: Irene Sandved Lunde

 

hjemme hos christina agdestein
BLIKKFANG: Det gule skapet er arvegods. Christina blir ekstra glad når hun arver møbler, det gir hjemmet personlighet og historie. Som regel skal det ikke mer enn et par malingsstrøk til for å skape fornyelse. Tapetet på veggen er fra Cole & Son. FOTO: Irene Sandved Lunde
kommentarer
Annonse:

Abonner på Rom123

I rom123 finner du siste nytt om trendene akkurat nå, tips til fornyelse og enkelt gjør- det- selv stoff. Dette er interiørbladet som gir deg de beste ideene og de smarteste tipsene til hjemmet ditt!

TIL TOPPEN
se liknende saker

Idé

rom123 på TV, episode 19 - Tormod og Edith

Her kan du se forhandlerlisten fra episode 19 i rom123 TV, hjemme hos Tormod og Edith.

Idé

rom123 på TV, episode 14 - Eli og Ole

Her kan du se forhandlerlisten fra episode 14 i rom123 TV, hjemme hos Eli og Ole.

Idé

rom123 på TV, episode 13 - Jan Kristian og Benedicte

Her kan du se forhandlerlisten fra episode 13 i rom123 TV, hjemme hos Jan Kristian og Benedicte.

Idé

rom123 på TV, episode 10 - Sofia og Cato

Her kan du se forhandlerlisten fra episode 10 i rom123 TV, hjemme hos Sofia og Cato.

Idé

rom123 på TV, episode 9 - Kjerstin og Robin

Her kan du se forhandlerlisten fra episode 9 i rom123 TV, hjemme hos Kjerstin og Robin.

Idé

rom123 på TV, episode 8 - Marit og Said

Her kan du se forhandlerlisten fra episode 8 i rom123 TV, hjemme hos Marit og Said.

Idé

rom123 på TV, episode 7 - Pernille og Tonje

Her kan du se forhandlerlisten fra episode 7 i rom123 TV, hjemme hos Pernille og Tonje.

Idé

rom123 på TV, episode 4 - Eva og Karianne

Her kan du se forhandlerlisten fra episode 4 i rom123 TV, hjemme hos Eva og Karianne.

Hjemme hos

Et drømmehus midt i Oslo

Camilla og Audun har ikke angret et sekund etter at de flyttet inn idet vakre atriumshuset i Oslo - med skjermet hage og kort vei til skiløypene.

Idé

Sengetøy som gir deg sommer på 1-2-3

Start sommeren allerede nå med nytt og behagelig sengetøy i friske farger.

Hjemme hos

Det dyreste i leiligheten koster ikke mer enn 3000 kroner!

Leiligheten på 38 kvadratmeter er like fargerik som hun som bor der. Bli med inn i Kirstis fargerike verden.

Hjemme hos

- Jeg vil ikke at det skal bli helt bestemoraktig, heller.

Hjemmet til Elisabeth er fylt av farger, minner og personlighet. Brukt og nytt mikses til en veldig kul stil.

Gjør det selv

Lag din egen designerlampe

Vi gjør som designeren Ingo Maurer med sin Zettel’z 5-lampe – setter lys på notatene.

Idé

Slik skjuler du ledningene

- Integrér det i designet med enkle grep.

Hjemme hos

Fant drømmehuset på Jar

Lene og Jonatan elsker det rosa pepperkakehuset sitt.

Video

Skal du ha fest i helgen?

Her får du Martha Stewarts beste dekorasjonstips.