Hjemme hos

En genial løsning på små bad!

Se hvor lurt beboeren har innredet det lille badet - og resten av rommene i den 40 kvadratmeter store leiligheten.

Tekst: Kari Janne Standal
Hvem bor her ?

På 40 kvadratmeter har Heidi Klein (30) fått på plass alt hun trenger for å nyte det gode liv.

Da hun overtok leiligheten, hadde den utrolig nok seks små rom. Heldigvis var det ingen innvendige bærende vegger, så det var bare å rive alt sammen. I dag består leiligheten av ett stort rom, i tillegg til badet, som var et av de rommene som fikk størst oppmerksomhet da leiligheten ble pusset opp. I dag er badet helt hvitt, noe som gir en følelse av mer luft, plass og orden i det lille rommet.

Annonse:

Skapet er satt opp-ned, slik at døren faller ut i stedet for å åpnes oppover. For å gjøre den litt annerledes, har Hege kledd døren med planker som hun har lasert hvite. Noen skruer og litt lakk var alt som skulle til. På veggen har hun åpne hyller.

Liten leilghet på 40 kvadratmeter
LITE, MEN GODT: Badet er i helhvitt. Servanten og skapet er fra Ikea. Skapet er kledd med grov, impregnert plank for å tåle fuktigheten på badet. Lyslykten er fra Indiska. FOTO: Bjørg Hexeberg Staveli

Sovealkove med skapplass

Sovealkoven er bygget opp av kjøkkenskapstammer fra Ikea, og rommer mengder.

– I et anfall av et ønske om å overraske meg selv, kom jeg på at jeg ville sy et sengeteppe. Siden jeg verken kan sy eller hadde en klar plan, ble dette et ganske stort prosjekt, forteller Hege, som blandet gamle kjøkkenhåndklær med andre stoffer for å lage sitt helt eget sengeteppe. Resten av “soverommet” er omkranset av høye skap og en benk.

Se hvordan du lager sengeløsningen i bildeteksten.

Kompakt leilighet på 40 kvadramter
LAG SENGEN: Hege har lagt en 120 x 200 cm rammemadrass på to Ikea veggskap som er beregnet til kjøl/frys (60 x 57 x d 60 cm). Hun brukte Faktum, som dessverre er gått ut av produksjon, men det finnes lignende skap i serien Metod. Velg skap som passer til lagring under sengen. Hege har brukt Ikea-boksene Samla (130 l og 65 l). På siden av madrassen står to ventilatorskap fra samme serie (60 x 57 x d 60 cm). Disse er satt på høykant, med åpningen opp. Over sengen henger Faktum ventilatorskap (60 x 57 x d 35cm). FOTO: Bjørg Hexeberg Staveli

Walk in closet

I tilknytning til sovealkoven har Hege verdens minste walkin-closet. Her oppbevares alt tøy som skal henges, og som kan pakkes bort ved sesongskifte. Smykkene har fått plass på synåler festet på en plate av kork.

Bolig Hege Klein Bo smått Liten og tøff boligreportasje Bjørg Hexeberg Staveli Sofie Gamborg-Nielsen Regina Øvergaard
SKAP MED ALT: I det gamle barneværelset har Hege sitt walk-in-closet. Det er praktisk å henge et stort speil på innsiden av døren. Det flotte smykkesystemet har Hege laget av en avlagt korktavle som hun har malt hvit. Små knappenåler holder fint vekten av smykkene. FOTO: Bjørg Hexeberg Staveli

Flere sittesoner

Kjøkken og bad var de rommene som fikk størst oppmerksomhet da renoveringen tok til. Kjøkkenet er lite, men med god ordenssans blir det oversiktlig og fint. Det er til og med blitt plass til en fin spiseplass for to ved vinduet. Benken er malt med svart bengalakk.

– Det går mest i medbrakt sushi når vi spiser her, og da sitter vi gjerne her ved vinduet. Vanligvis har jeg flere pågående prosjekter liggende utover spisebordet, og da blir spiseplassen ved vinduet ekstra verdifull, sier Hege.

Under riveprosessen oppdaget hun det originale tregulvet. For å beholde det lyse preget etter sliping, valgte hun å lasere det hvitt, da gulner det ikke over tid.

40 kvadratmeter full av gode ideer
GODT UTNYTTET: Kjøkkenhjørnet er en kombinasjon av en hyggelig spisekrok og lagringsplass. Hege har montert overskap under benkeplaten og laget kjøkkenbenken dypere ved å trekke den helt ut i vinduskarmen. FOTO: Bjørg Hexeberg Staveli

Utnyttet hulrommene

Bolig Hege Klein Bo smått Liten og tøff boligreportasje Bjørg Hexeberg Staveli Sofie Gamborg-Nielsen Regina Øvergaard
OPPBEVARING: Over: Vaskemidlene og strykebordet får plass i et hulrom i veggen. Til venstre: Til oppbevaring av luer og skjerf har Hege laget små innebygde hyller i veggen, og sko og støvletter står lett tilgjengelig ved døra. FOTO: Bjørg Hexeberg Staveli

Heges leilighet er spekket med flere gode ideer: Hvorfor ikke bruke en bit av en lettvegg til innvendig oppbevaring? Døren er skåret ut i selve platen og  hengslet i bunnen. En kjetting hindrer døren i å falle for langt ut. Hege synes emballasje er stygt, derfor fjerner hun etiketter og merker flasker og bokser med egne klistrelapper i stedet.

Smart bolig på 40 kvadratmeter
FOTO: Bjørg Hexeberg Staveli

Ting med mening

Hege er opptatt av å innrede med ting med mening.

– Designleiligheter blir ofte kalde og upersonlige, jeg synes det er bedre å vise sin historie med gjenstander som gir mening, sier hun. Den hvite kisten er for eksempel etter bestefaren hennes, han brukte den da han jobbet som snekker en gang på femtitallet.

– Jeg lever og ånder for “lavpris med mening”. Jeg kan ikke skjønne hvorfor jeg skal bruke mange penger på et møbel fordi en med et visst navn har laget det. Det er hva du selv legger av verdi i gjenstanden som teller.

Smart leilighet på 40 kvadratmeter
TING MED HISTORIE: Den hvite kisten er bestefarens gamle verktøykiste med hjul på. Og Hege har endelig funnet et fint brannslukkingsapparat i hvitt, fra Fireinvent. Bildet er fra Art by H&M. I vinduskarmen står en mor-og-barn figur, en gave fra en god venninne. FOTO: Bjørg Hexeberg Staveli

Heges interiørtips

  • Omgi deg med det du er glad i. En vegg med bilder av kjente og kjære er kult. Bruk forskjellige rammer, gjenstander, tekst, billetter, kort, etc.
  • Sy puter av kjøkkenhåndklær, duker og biter av avlagte klær.
  • Mdf er et fantastisk materiale, man kan lage alt. Du kan for eksempel skjære ut bokstaver som betyr noe for deg. Fonter er vakkert.
  • Bruktbutikker, Fretex og loppis er gøy og spennende. Gi nytt liv til noe som noen har gitt opp! Interiør skal ha humor og vise personlighet, ikke være et statussymbol. Våg å være leken og barnslig.
kommentarer
Annonse:

Abonner på Rom123

I rom123 finner du siste nytt om trendene akkurat nå, tips til fornyelse og enkelt gjør- det- selv stoff. Dette er interiørbladet som gir deg de beste ideene og de smarteste tipsene til hjemmet ditt!

TIL TOPPEN
se liknende saker

Idé

rom123 på TV, episode 5 - Stine og Alexander

Her kan du se forhandlerlisten fra episode 5 i rom123 TV, hjemme hos Stine og Alexander.

Hjemme hos

Et drømmehus midt i Oslo

Camilla og Audun har ikke angret et sekund etter at de flyttet inn idet vakre atriumshuset i Oslo - med skjermet hage og kort vei til skiløypene.

Hjemme hos

Her bodde det en gang husokkupanter

- Det har satt sine spor. Da vi overtok i 2001 var det et reir her, forklarer eieren.

Hjemme hos

Et hjem i bevegelse

En 25 kvadratmeter stor leilighet kan romme mye, men tingene skal ha levd et liv før de kommer over dørstokken til Jeanette.

Hjemme hos

Før var rekkethuset trist og trangt, nå har det blitt en drømmebolig for fire

Jo mer oppussing, desto bedre, tenkte Line og Niclas.

Idé

5 Instagram-kontoer vi digger akkurat nå

Her får du masse inspirasjon!

Hjemme hos

Ida kjøpte leilighet med lillebroren sin og har ikke angret et sekund

Fra blå vegger, gul eikeparkett og slitte flater til nyoppusset og stilig.

Video

Denne luksusleiligheten kan brettes sammen

420 kvadratmeter som kan snus og vris på alle tenkelige måter.

Hjemme hos

- Tenk båt når du innreder

De tenkte båt da de innredet leiligheten på 38 kvadratmeter.

Idé

Denne håndklehengeren vil vi ha på badet

Slik lager du den selv.

Budsjett

7 geniale tips til badet

Se hvordan du kan skape særpreg uten at det koster skjorta.

Bilder

Redaksjonens favoritter - treverk

Et solid materiale som gir varme til den nordiske stilen.

Bilder

Det er noe spesielt med disse bildene

Norges interiør-elite brenner for mer enn bare interiør.

Før & etter

Se hvordan badet ble totalforvandlet!

Nytt gulv, vask og dekorative hyller gjorde underverker for det mørke badet i kjelleren.

Idé

Har du prøvd denne appen?

Vi har testet - her er dommen.

Budsjett

Bad på budsjett

Lekne skap, kule knotter og enkle DIY-prosjekter forvandlet badet for en slikk og ingenting.