Hjemme hos

Et hjem i bevegelse

En 25 kvadratmeter stor leilighet kan romme mye, men tingene skal ha levd et liv før de kommer over dørstokken til Jeanette.

Tekst: Mette Kristine Brinch
Bearbeidet av: Ann Merete Slåttland
Styling: Mette Helena Rasmussen
Hvem bor her ?

Hvis du møter en jente på toget, slepende på en stol eller andre møbler, er sannsynligheten stor for at det er Jeanette Ruskjær, som har vært på møbeljakt igjen. Jeanette er nemlig på konstant leting etter spennende funn til sitt lille hjem på 25 kvadratmeter.

– Jeg er ikke redd for å ta en lenestol på nakken gjennom toget, for når jeg først forelsker meg i noe så skal jeg bare ha det. Folk kikker ofte rart på meg, og jeg får gjerne noen kommentarer, men jeg vil heller streve litt for å finne noe helt unikt enn å bare kjøpe alt nytt. Jeg liker tanken på at tingene mine inngår i et kretsløp, forteller hun.

FOTO: Tia Borgsmidt
Jeanette trives i studentleiligheten sin. FOTO: Tia Borgsmidt
Hjemme hos Jeanette Ruskjær
SONEINNDELT: Jeanette har innredet studentboligen sin i ulike soner. I soveavdelingen er det brukt lyse og rolige farger. Det avlange spisebordet fungerer som en romdeler mot kjøkkenet, som er praktisk innredet med overskap og skuffer. Spisebordet og stolene i mørkt tre skaper en god balanse mot det lyse. Jeanettes far har laget spisebordet, og stolene er fra loppemarked. FOTO: Tia Borgsmidt

Diger verktøykasse

Siden hun hverken kan male eller bore for mange hull i studentboligen, supplerer Jeanette med morsomme loppefunn, personlige gjenstander og masse planter. Interiøret roteres gjerne rundt, noe blir skiftet ut og det lekes stadig med nye stilleben rundt omkring i stuen. Hjemmet er i konstant forandring, og det er ikke langt fra idé til handling.

– Når jeg får en idé skal det skje her og nå. Jeg har ikke tid til å vente på noen med verktøykasse, sier Jeanette, som derfor har skaffet seg en stor en selv.

– Mine studievenner blir alltid overrasket når de skal låne en skrutrekker og jeg drar fem en diger verktøykasse, ler hun.

Annonse:

Hjemme hos Jeanette Ruskjær
TIL DEKKET BORD: Jeanette elsker å invitere gjester. Da dekker hun et vakkert bord med keramikken sin i blå og grønne nyanser. PH-lampen har fått en omgang med grønn spraymaling, og på veggen henger et bilde av Rune Christensen og fotokunst av Dan Isaac Wallin. FOTO: Tia Borgsmidt
Hjemme hos Jeanette Ruskjær
SAMLER: Jeanette har funnet plass til et glasskap hvor hun kan stille ut keramikksamlingen sin. Skapet kjøpte hun av en venninne for 150 kroner, og hun elsker å beundre keramikken sin uten at den står fremme og samler støv. På toppen av skapet har Jeanette en liten utstilling av skip som hun også samler på. FOTO: Tia Borgsmidt

Lidenskapelig samler

Jeanettes lidenskap for unike funn har ikke alltid ført til vellykkede møbelkupp. En gang forelsket hun seg i en karrigul sofa på 2,5 meter.

– Jeg rakk bare å leve med den i 14 dager før jeg innså at den var altfor stor. Så da måtte jeg bite i det sure eplet og trekke den hele veien ned fra fjerde etasje igjen, sier hun.

Heldigvis tar ikke den største hobbyen hennes like stor plass; samlingen hennes av keramikk inneholder vaser, skåler, figurer og fat i alle former og fasonger. Hun har også 27 ulike keramikkrus, som vennene får velge blant når de er på besøk. Felles for keramikken er at hver eneste gjenstand er nøye utvalgt fra loppemarkeder og gjenbruksbutikker.

Hjemme hos Jeanette Ruskjær
KOSEKROK: På veggen i soveavdelingen henger Bjørn Wiinbladfat og -tallerkener. Sengeteppet er fra Ilva, men Jeanette fant det brukt. Over sengen henger en Airplant fra Areastore, som er en hengeplante i kobbernett. Det mintgrønne skapet har Jeanette arvet. Verner Panton-lampen, som opprinnelig var oransje, kjøpte Jeanettes besteforeldre på en møbelmesse for over 40 år siden. Nå har Jeanette gitt den nytt liv med spraymaling. FOTO: Tia Borgsmidt
Hjemme hos Jeanette Ruskjær
GRØNT: For å få litt natur inn i leiligheten har Jeanette prioritert plass til masse grønne planter. Pottene er alle gjenbruks- og loppefunn. Plantene står på en gammel banankasse. FOTO: Tia Borgsmidt

– Jeg kjøper alltid loppefunn med hjertet, siden det er viktig for meg å innrede med ting jeg liker godt, eller som har en historie å fortelle. Jeg elsker tanken på at keramikken allerede har levd et langt liv og i prinsippet kan vare evig. Jeg synes også det er gøy å dekke flotte bord med forskjellig keramikk. Når man holder seg til de samme fargenyansene kan det kombineres på mange måter, sier Jeanette, som har mest grønn og blå keramikk.

Et hjem å leve i

For å skape en kontrast til alle aqua-nyansene har hun innredet med mørke møbler, som for eksempel skjenken i teak og spisebordsstolene, som også har reist med toget. Selv beskriver Jeanette stilen sin som sommerhusstemning møter maskuline mørke nyanser i en retro miks med innslag av sære funn og moderne kunst.

– Det er viktig for meg at mitt hjem er et hjem å leve i. Det må gjerne komme riper i bordplaten, og det er merker på treskjenken etter 100 forskjellige stilleben som har stått der. For meg er ikke innredning en statisk ting, men noe i bevegelse. På den måten blir det personlig og man kan virkelig merke hvem som bor der, sier hun.

Hjemme hos Jeanette Ruskjær
IKKE SOFA: Det var ikke plass til en sofa i leiligheten, så Jeanette lagde en kosekrok med en god lenestol. Stolen er kjøpt brukt, og siden det var kjærlighet ved første blikk, ble den fraktet hjem på T-banen og toget. Det lille gulvteppet med blonder er fra H&M Home, mens de små bordene er loppefunn. FOTO: Tia Borgsmidt
Hjemme hos Jeanette Ruskjær
VELKOMMEN: I den lille gangen står det en lyseblå kiste som inneholder Jeanettes interiørblader. Kisten har hun kjøpt på et loppemarked. Gulvlampen har Jeanette laget av et gammelt kamera og kamerastativ. De store vasene har hun kjøpt på loppemarked. FOTO: Tia Borgsmidt
diy lampe av fotokamera
DIY: Lampen har Jeanette laget selv. FOTO: Tia Borgsmidt
kommentarer
Annonse:

Abonner på Rom123

I rom123 finner du siste nytt om trendene akkurat nå, tips til fornyelse og enkelt gjør- det- selv stoff. Dette er interiørbladet som gir deg de beste ideene og de smarteste tipsene til hjemmet ditt!

TIL TOPPEN
se liknende saker

Idé

rom123 på TV, episode 5 - Stine og Alexander

Her kan du se forhandlerlisten fra episode 5 i rom123 TV, hjemme hos Stine og Alexander.

Hjemme hos

Et drømmehus midt i Oslo

Camilla og Audun har ikke angret et sekund etter at de flyttet inn idet vakre atriumshuset i Oslo - med skjermet hage og kort vei til skiløypene.

Hjemme hos

Her bodde det en gang husokkupanter

- Det har satt sine spor. Da vi overtok i 2001 var det et reir her, forklarer eieren.

Hjemme hos

Liker du den marokkanske stilen?

Da bør du sjekke ut hjemmet til Hakima el Majdoul (33). Her finner du en unik blanding av en marokkansk og skandinavisk stil.

Video

Lag ditt eget spisebord på 1-2-3!

Du trenger ikke være snekker eller spesielt handy for å klare dette.

Idé

Kan du se hva dette er?

Det er ikke bare plakater og bilder som bør få en plass på stueveggen din.

Hjemme hos

Før var rekkethuset trist og trangt, nå har det blitt en drømmebolig for fire

Jo mer oppussing, desto bedre, tenkte Line og Niclas.

Idé

Fem fantastiske interiørskatter

Med disse tingene får du lett den populære skandinaviske stilen.

Idé

Denne stilen får boligen til å se større ut

Design-trikset som gjør hele jobben for deg.

Idé

5 Instagram-kontoer vi digger akkurat nå

Her får du masse inspirasjon!

Hjemme hos

Ida kjøpte leilighet med lillebroren sin og har ikke angret et sekund

Fra blå vegger, gul eikeparkett og slitte flater til nyoppusset og stilig.

Idé

Skap hagestemning innendørs

Lei av slaps og grått vær? Slik lager du en grønn oase i stuen din.

Før & etter

Stuen ble helt ny - sjekk forvandlingen!

Nytt gulv, nye møbler og flere farger gjorde stuen både praktisk og personlig.

Video

Denne luksusleiligheten kan brettes sammen

420 kvadratmeter som kan snus og vris på alle tenkelige måter.

Bilder

10 TV-benker som faktisk er stilige

Å finne riktig TV-møbel er ingen lett sak. Her har vi funnet noen alternativer som kan gjøre jobben enklere.

Hjemme hos

- Tenk båt når du innreder

De tenkte båt da de innredet leiligheten på 38 kvadratmeter.