Hjemme hos

Fant drømmehuset på Jar

Lene og Jonatan elsker det rosa pepperkakehuset sitt.

Tekst: Fredrikke Friis Bertheussen
Bearbeidet av: Ann Merete Slåttland
Hvem bor her ?

Da Lene og Jonatan fikk barn, ønsket de mer plass og luft rundt seg. De bestemte seg for å flytte fra leiligheten på Frogner og startet jakten på eget hus.

– Vi ville egentlig bo i Oslo, men etter mange tapte budrunder måtte vi utvide horisonten, sier Lene.

Annonse:

Hjemme hos Lene Serck
UTEGLEDE: Jonatan er glad i å stelle i hagen, mens Lene har innredet uteplassen med sommerlige puter og møbler fra Brafab kjøpt på Hageland. FOTO: Jorunn Tharaldsen

Paret hadde alltid drømt om et gammelt, klassisk hus. Da Lene så det gamle, rosa huset på finn.no, var det kjærlighet ved første blikk.

– Jeg husker vi var på visning, omgitt av de grønneste panelveggene du kan tenke deg. Vi så på hverandre, og det føltes bare helt riktig, sier Lene.

Huset hadde ligget ute for salg lenge. Mange var nok skremt av den sterke fargepaletten og det at huset trengte så mye oppussing. Men for en kreativ sjel som Lene var det et hus fullt av muligheter.

Hjemme hos Lene Serck
VINTERHAGE: I vinterhagen var det akkurat plass til Slettvoll-sofaen som Lene hadde ønsket seg. FOTO: Jorunn Tharaldsen
Hjemme hos Lene Serck
SOMMERFUGLER: Lene har en stor samling sommerfugler i vinterstuen. Lignende får du hos bolina.no. Krakken og bordet har hun arvet og pusset opp selv. FOTO: Jorunn Tharaldsen

Lykkelig på Jar

Vi var bergtatt av den utrolige sjarmen og ikke minst det store potensialet huset hadde. Det var midt i blinken for oss! Paret flyttet inn like før julaften 2011 og feiret jul med foreldre, søsken og svigerforeldre.

– Det var en hektisk tid, med nyfødt baby, oppussing, flytting og julefeiring, men vi har aldri angret et sekund på at vi kjøpte pepperkakehuset vårt, sier Lene.

Både Jonatan og Lene liker den gammeldagse, klassiske villastilen.

– At det var et evigvarende vedlikeholdsprosjekt var vi villig til å akseptere som en del av pakken. Vi har endt opp med drømmehuset vårt, og vi er veldig glad for at vi forlot bykjernen til fordel for et mer landlig liv på Jar.

Hjemme hos Lene Serck
GOD BLANDING: Lene elsker puter. Skilpaddeskallet smuglet Jonatans oldefar med fra Egypt for mange år siden. FOTO: Jorunn Tharaldsen
Hjemme hos Lene Serck
PUTEMANI: Lene har fyllt sofaen med en herlig miks av puter i alle prisklasser. Noen har hun sydd selv, andre er fra H&M Home, Missoni Home og Ikea. Gullfatet ble kjøpt på Skeidar for noen år siden. Lignende får du hos Nordal. FOTO: Jorunn Tharaldsen

Har fått samleforbud

Lene beskriver interiøret hjemme som en blanding av tilfeldigheter, kreativitet og arvestykker. Hun er glad i å samle på stort og smått som kan bli fint hjemme.

– Jeg kjøper det jeg liker og finner en plass til det et eller annet sted. Det er jeg som er innkjøpsansvarlig, ofte i det skjulte, ettersom Jonatan mener vi har nok som det er, smiler hun.

– Det hoper seg opp med interiør og nips i skuffer og skap, men det gir muligheter for variasjoner i innredningen. Nå har jeg fått samleforbud av min mann. For hver ting som kommer inn, skal én ting ut. Det funker ikke særlig bra, ler Lene.

Jonatan er ikke like interessert i interiør som Lene, men han har noen favorittgjenstander han har sikret en plass i innredningen.

Hjemme hos Lene Serck
FOTO: Jorunn Tharaldsen

Hjemme hos Lene Serck
Serviettringen i messing er en av Lenes mange gode kjøp. FOTO: Jorunn Tharaldsen

Hjemme hos Lene Serck
Kjøkkenet er innredet i landlig stil, med innslag av naturelementer. Puten er fra Missoni Home. FOTO: Jorunn Tharaldsen
Hjemme hos Lene Serck
SITT NED: Lene har innredet et hyggelig trapperom med en sittebenk hun har pusset opp og sydd puter til. Den spennende stilmiksen skaper en herlig atmosfære. FOTO: Jorunn Tharaldsen

Inngår interiørkompromisser

Jonatan er veldig glad i en utstoppet alligator og skilpaddeskallet han har arvet av oldeforeldrene sine. Samlingen av russiske dukker med kommunistledere på, kom han stolt trekkende hjem med fra en guttetur i Øst-Europa. Etter en runde med kompromisser fikk de plass i biblioteket fremfor den ønskede plassen på peishylla.

Hjemme hos Lene Serck
ROMMET MED DET RARE I: Biblioteket har hyller fra gulv til tak og passer perfekt til utstilling av familiens arvestykker. Krokodillen på bordet tok Jonatans oldefar med fra Egypt. FOTO: Jorunn Tharaldsen

For Lene er det viktig å skape en hyggelig atmosfære der alle føler seg velkommen.

– Gjestene våre skal ikke være redd for å sette seg ned i sofaen og grise litt. Litt ironisk er det at både Jonatans og mine foreldre føler de ikke kan sette seg ned i noen av sofaene, fordi det er så mye puter overalt. De mener det ikke er noe sted igjen å sitte!

Hjemme hos Lene Serck
SOVER GODT: Lene og Jonatans soverom har utgang til en balkong med sitteplass. Paret fikk overta mange ting fra de forrige eierne da de kjøpte huset. Blant favorittingene er nattbordene med marmortopp. FOTO: Jorunn Tharaldsen
Hjemme hos Lene Serck
KONTRASTER: I trappeoppgangen har flere av Lenes bruktfunn fått plass. Geviret er en fin kontrast til mye av det feminine interiøret i huset. FOTO: Jorunn Tharaldsen

Lenes interiørtips

  • Se etter gamle tremøbler på loppemarked som du kan pusse opp. Der finner du også koselige møbler til barnerom og dukkestue.
  • Ting er ofte mye lettere å fikse enn du tror. Det florerer for eksempel av gamle stoler som kan bli superkule med ny farge og nytt trekk. Nips kan lett forandres med en runde spraymaling.
  • Jeg hamstrer alltid marmor og messing og krystall på loppis. Jeg liker å mikse det med litt røffere ting, slik at uttrykket ikke blir for sart og søtt.
  • Hent inspirasjon til DIY-prosjekter fra bilder i magasiner, på Instagram og på nett. Jeg har blant annet laget en lampe inspirert av den kjente Koushi-lampen. Det er bare å prøve og feile til du blir fornøyd med resultatet.
  • Skal du pusse opp et helt hus, er det smart å sette ut så mye av jobben til håndverkere som du har råd til, ellers kan det gå en kule varmt både for mann og kone.
Hjemme hos Lene Serck
MODERNE IGJEN: Paret utsatte å pusse opp badet som var over 30 år gammelt. Til Lenes store glede ble marmor moderne igjen, så nå vil hun beholde det akkurat slik det alltid har vært. FOTO: Jorunn Tharaldsen
Hjemme hos Lene Serck
PRINSESSEROM: Lene ønsket å gjøre Lykkes rom til et skikkelig rosa jenterom, uten at fargeskalaen ble for dus. Lene er glad i ting med affeksjonsverdi, og kurvstolene og de små dukkemøblene i hyllen er fra da Lene selv var barn. Den innebygde sengen var i huset fra før, og ble bevart, men malt hvit. FOTO: Jorunn Tharaldsen
Hjemme hos Lene Serck
KULERE: På Lottes rom har Lene valgt en mer uvanlig fargepalett for et jenterom. Det ble innredet i hvitt, svart, sølv og knall gult. Alle møblene på Lottes rom er kjøpt på loppis for til sammen 350 kroner, og pusset opp av Lene. FOTO: Jorunn Tharaldsen
kommentarer
Annonse:

Abonner på Rom123

I rom123 finner du siste nytt om trendene akkurat nå, tips til fornyelse og enkelt gjør- det- selv stoff. Dette er interiørbladet som gir deg de beste ideene og de smarteste tipsene til hjemmet ditt!

TIL TOPPEN
se liknende saker

Idé

rom123 på TV, episode 19 - Tormod og Edith

Her kan du se forhandlerlisten fra episode 19 i rom123 TV, hjemme hos Tormod og Edith.

Idé

rom123 på TV, episode 17 - Dorte og André

Her kan du se forhandlerlisten fra episode 17 i rom123 TV, hjemme hos Dorte og André.

Idé

rom123 på TV, episode 16 - Thanh og Eirik

Her kan du se forhandlerlisten fra episode 16 i rom123 TV, hjemme hos Thanh og Eirik.

Idé

rom123 på TV, episode 14 - Eli og Ole

Her kan du se forhandlerlisten fra episode 14 i rom123 TV, hjemme hos Eli og Ole.

Idé

rom123 på TV, episode 12 - Thomas og Maria Benedicte

Her kan du se forhandlerlisten fra episode 12 i rom123 TV, hjemme hos Thomas og Maria Benedicte.

Idé

rom123 på TV, episode 10 - Sofia og Cato

Her kan du se forhandlerlisten fra episode 10 i rom123 TV, hjemme hos Sofia og Cato.

Idé

rom123 på TV, episode 9 - Kjerstin og Robin

Her kan du se forhandlerlisten fra episode 9 i rom123 TV, hjemme hos Kjerstin og Robin.

Idé

rom123 på TV, episode 8 - Marit og Said

Her kan du se forhandlerlisten fra episode 8 i rom123 TV, hjemme hos Marit og Said.

Idé

rom123 på TV, episode 7 - Pernille og Tonje

Her kan du se forhandlerlisten fra episode 7 i rom123 TV, hjemme hos Pernille og Tonje.

Idé

rom123 på TV, episode 4 - Eva og Karianne

Her kan du se forhandlerlisten fra episode 4 i rom123 TV, hjemme hos Eva og Karianne.

Hjemme hos

Et drømmehus midt i Oslo

Camilla og Audun har ikke angret et sekund etter at de flyttet inn idet vakre atriumshuset i Oslo - med skjermet hage og kort vei til skiløypene.

Hjemme hos

Fra New York til klassisk bygård i Oslo

Se hvordan interiørkonsulent, Randi Mageli, har skapt sitt unike univers med håndplukkede skatter på 50 kvadratmeter.

Idé

Sengetøy som gir deg sommer på 1-2-3

Start sommeren allerede nå med nytt og behagelig sengetøy i friske farger.

Idé

Alt du trenger til uteplassen

Uten at du trenger å blakke deg.

Idé

Lekker borddekking er ikke bare forebeholdt festdagene

Slik dekker du lekre bord til hverdags.

Hjemme hos

Med to voksne og to barn på 70 kvadratmeter

Hos Anne-Line og Lars-Erik i Trondheim står smarte oppbevaringsløsninger høyt på prioriteringslisten