Hjemme hos

Spar tusenvis på å gjøre forarbeidet selv

Julie Embrå og kjæresten gjorde smarte og budsjettvennlige grep da de pusset opp huset fra 1940-tallet.

Tekst: Hanne Aardal
Bearbeidet av: Kari Janne Standal
Styling: Ylva Mazetti
Hvem bor her ?

Julie Embrå og kjæresten Aleksander Gumdal skulle egentlig bare titte litt fordi de var nysgjerrige på huset. Men så skjønte de at dette var en once in a lifetime-mulighet.

– Huset hadde mange lag med tapeter, vegg til vegg-tepper og original kjøkkeninnredning, men det hadde potensiale, og vi ønsket oss et stort prosjekt! Neste dag var det budrunde, og alt gikk veldig fort, sier Julie.

 

Annonse:

Stue i glade farger
STUEN: – Den blomstrete puffen har fulgt meg i ti år. Det vi hadde fra før, måtte også passe inn i huset, sier Julie. Sofaen er fra Bohus, og putene er fra Oyoy, Kremmerhuset, Ferm Living og Hay. Den gule kurvstolen er kjøpt hos Åhléns, mens gulvteppet er fra Ikea. Bordet er fra Søstrene Grene. FOTO: Nadya Norskott

 

Gjorde alt forarbeidet

Paret bodde i Julies gamle leilighet de seks månedene renoveringen stod på.

– Vi gjorde det meste selv, og sparte mye penger på å gjøre forarbeidet til rørleggeren og elektrikeren, som å legge sporene til det elektriske anlegget. Samboeren min jobber turnus og hadde mulighet til å være mye i huset. Jeg kom med en gang jeg var ferdig på jobb, og alle helger og ferier gikk med til oppussingen, sier Julie.

 

Spisebord i glade farger
FARGEFEST: Bordet i spisestuen er fra Bohus. Stolene med grå seter er fra Hay, de andre har Julie kjøpt på loppemarked og pusset opp selv. – Jeg liker når interiøret er litt usymmetrisk, sier hun. Lampene i taket er fra Muuto. Veggene er malt med SO520-B90G. FOTO: Nadya Norskott

 

Nei til rosa moccamaster

Som byggeledere tok de alle små og store avgjørelser selv, og bestilte det de trengte hos lokale leverandører.

– Vi samarbeidet veldig bra og var aldri uenige. Det var nok fordi vi hadde forskjellig fokus. Jeg så for meg det endelige resultatet, men Aleksander stod for det taktiske – hva vi måtte rive først og så videre. Fargevalgene var vi sammen om. Det eneste han sa nei til var epoxy-gulv og moccamaster i rosa, men det var helt greit.

 

Tidløst kjøkken
TIDLØST: Kjøkkenet er fra JKE Design med benkeplate i hvit kompositt. – Vi ønsket oss et rent og tidløst design uten for mange overskap, sierJulie. På gulvet har paret lagt parkett i hvit eik. Den gule matten er fra Pappelina. FOTO: Nadya NorskottMaler med sterke farger

At familien som bor i dette huset er glad i farger, er det liten tvil om.

– Farger gjør meg veldig, veldig glad, sier Julie. – Allerede på visningen så jeg for meg hvordan det skulle bli her. Ikke én vegg skulle være hvit, og jeg ville gjerne ha skarpe farger kombinert med lysere nyanser.

Det ble som hun hadde forestilt seg. I dag, vel ett år etter at hun og kjæresten kjøpte oppussingsobjektet, er den 140 kvadratmeter store boligen blitt en fest av friske farger.

– Jeg har alltid vært tiltrukket av sterke, klare farger, både når jeg skal velge klær og interiør. Nyanser av gult, grønt og blått går igjen i huset. De passer godt sammen og skaper en fin helthet uten at det blir for sukkersøtt.

 

Hobbyrom
HOBBYROMMET: Hobbyrommet har fått en lyseblå farge, med neonrosa klistremerker fra Søstrene Grene. Lampen i hjørnet er fra Nud, stolen har Julie kjøpt på loppemarked og malt selv. I gangen skimtes en krakk hun også har malt og satt knallrosa tape på nederst – inspirert av favorittinstagrammeren @daniellemila. FOTO: Nadia Norskott

 

Går på loppemarkeder

– Jeg trives aller best ved spisebordet, da ser jeg hvor fint fargene går over i hverandre gjennom gangen, stuen og kjøkkenet. Gangen malte vi første lysegrå, men det føltes ikke helt riktig. Nå har den fått tre lysegrønne vegger og én sterkere grønn. I dag føler jeg meg hjemme med en gang jeg kommer inn døra.

I stuen har hun blandet et stormønstret knallgult teppe med fargesteke puter og en romantisk, blomstret puff. Og på hobbyrommet i andre etasje har hun laget sitt eget tapet ved å lime knallrosa klistremerker på en lyseblå vegg. Rommet bruker hun til å lage alt fra smykker til bordskånere, lysestaker og stoler.

– Jeg er stadig på utkikk etter gamle stoler, og kjøper ofte med meg en når jeg er på loppemarked. For tiden har jeg fem-seks stykker i kjelleren, og etter som jeg kommer i humør, tar jeg opp en og maler den. Når jeg får en idé, må jeg realisere den kjapt. Sånn sett er jeg utålmodig.

 

Svalt soverom
SOVEROMMET: Soverommet ligger i andre etasje. Det er malt i en kjølig turkisfarge, SO520-B10G. Det gamle nattbordet har Julie pusset opp selv. Sengen er fra Skeidar, og pleddet har Julies mor laget. Julies garderobe avslører at hun er glad i farger. Klesstativet er kjøpt hos Biltema for under 200 kroner, og plassert i et lukket skap. Lampen over nattbordet er fra Snowpuppe og er bestilt hos keiserensnye.no. FOTO: Nadia Norskott
kommentarer
Annonse:

Abonner på Rom123

I rom123 finner du siste nytt om trendene akkurat nå, tips til fornyelse og enkelt gjør- det- selv stoff. Dette er interiørbladet som gir deg de beste ideene og de smarteste tipsene til hjemmet ditt!

TIL TOPPEN
se liknende saker

Idé

rom123 på TV, episode 20 - Caroline og Ståle

Her kan du se forhandlerlisten fra episode 20 i rom123 TV, hjemme hos Caroline og Ståle.

Idé

rom123 på TV, episode 14 - Eli og Ole

Her kan du se forhandlerlisten fra episode 14 i rom123 TV, hjemme hos Eli og Ole.

Idé

rom123 på TV, episode 13 - Jan Kristian og Benedicte

Her kan du se forhandlerlisten fra episode 13 i rom123 TV, hjemme hos Jan Kristian og Benedicte.

Idé

rom123 på TV, episode 10 - Sofia og Cato

Her kan du se forhandlerlisten fra episode 10 i rom123 TV, hjemme hos Sofia og Cato.

Idé

rom123 på TV, episode 9 - Kjerstin og Robin

Her kan du se forhandlerlisten fra episode 9 i rom123 TV, hjemme hos Kjerstin og Robin.

Idé

rom123 på TV, episode 8 - Marit og Said

Her kan du se forhandlerlisten fra episode 8 i rom123 TV, hjemme hos Marit og Said.

Idé

rom123 på TV, episode 4 - Eva og Karianne

Her kan du se forhandlerlisten fra episode 4 i rom123 TV, hjemme hos Eva og Karianne.

Hjemme hos

Et drømmehus midt i Oslo

Camilla og Audun har ikke angret et sekund etter at de flyttet inn idet vakre atriumshuset i Oslo - med skjermet hage og kort vei til skiløypene.

Idé

Sengetøy som gir deg sommer på 1-2-3

Start sommeren allerede nå med nytt og behagelig sengetøy i friske farger.

Hjemme hos

Det dyreste i leiligheten koster ikke mer enn 3000 kroner!

Leiligheten på 38 kvadratmeter er like fargerik som hun som bor der. Bli med inn i Kirstis fargerike verden.

Hjemme hos

- Jeg vil ikke at det skal bli helt bestemoraktig, heller.

Hjemmet til Elisabeth er fylt av farger, minner og personlighet. Brukt og nytt mikses til en veldig kul stil.

Gjør det selv

Lag din egen designerlampe

Vi gjør som designeren Ingo Maurer med sin Zettel’z 5-lampe – setter lys på notatene.

Idé

Slik skjuler du ledningene

- Integrér det i designet med enkle grep.

Video

Skal du ha fest i helgen?

Her får du Martha Stewarts beste dekorasjonstips.

Idé

Så enkelt kan du fornye stilen hjemme

Den enkleste og rimeligste måten å gi stuen din en makeover på er ved å bytte ut putene. Her er tipsene du trenger.

Hjemme hos

Stjerneutsikt i Sogndal

Sarah og Olavs hjem er fylt med design og fine farger, men her er det likevel naturen som spiller hovedrollen.