Hjemme hos

Har tatt med seg et lite stykke India hjem

Med skatter fra utenlandsreiser og målrettet surfing på nettet, er hjemmet til Nelleke Ten Brinke blitt et varmt og eksotisk sted å være.

Tekst: Jeltje Janmaat
Bearbeidet av: Hanne Aardal og Ann Merete Slåttland
Styling: Jeltje Janmaat
Hvem bor her ?

Vi hadde reist og jobbet med utviklingsprosjekter og veldedighet, men jeg følte meg rastløs og hadde lyst til å finne et permanent hjem. Selv om dette ikke akkurat er verdens navle, føler vi oss veldig hjemme i det nybygde, koselige nabolaget vårt, sier Nelleke Ten Brinke.

I et halvt år bodde hun i India samme med ektemannen Alco, men i 2010 flyttet de til et byggefelt i skogkanten i den lille byen Ede i Nederland.

– Jeg elsker å reise, men det er Nederland som er hjemme for meg. Først bodde vi i et gammelt, fuktig hus i skogen. Etter hvert kjøpte vi denne boligen. Det var et godt trekk. Det er et rommelig hus med fem soverom, det er lyst og hyggelig og gir en følelse av fred, sier Nelleke.

Hjemme hos Nelleke Ten Brinken
KREATIV: Hver dag deler Nelleke bilder og ideer på bloggen sin. Det kan være reisetips, DIY-prosjekter, interiørinspirasjon – og dype tanker. Stållampen har Nelleke laget av deler fra Ikea og en skjerm som opprinnelig er en fruktkurv. FOTO: Jeltje Janmaat / House of Pictures
Hjemme hos Nelleke Ten Brinken
UNIKT: Bordet er spesiallaget i gammelt tre slik at det skal matche resten av interiøret. Nelleke fant ingen stoler som passet til, derfor gikk hun for krakker i stedet, de oppleves mindre dominerende. Benken er fra bruktbutikken Van Dijk en Co, stålkrakken fra VT Wonen og den grønne krakken fra Spoor 38. FOTO: Jeltje Janmaat / House of Pictures

Eget design

Venner og kolleger som kommer på besøk, tror at Nellekes hjem først og fremst består av dyre designobjekter, men sannheten er at hun er mester i å gjøre gode kjøp på nettet.

– Jeg surfer mye etter vakre møbler, og gir ikke opp før jeg finner noe til en god pris. Noen ganger må møblene pusses opp, men det gjør meg ikke noe. Jeg liker også å lage mine egne lamper, forteller hun.

I stuen har hun for eksempel hengt opp et gevir med en enkel ledning og en lyspære i, og ved siden av sofabenken på kjøkkenet står en lampe hun har laget av en gammel, brukt lampefot og en fruktkurv som skjerm.

Annonse:

– Jeg elsker å være kreativ og designe unike løsninger til hjemmet vårt. Dessuten er det ofte vanskelig å finne lamper som passer til vår stil, sier hun.

Hjemme hos Nelleke Ten Brinken
DIY: – Lampen har jeg laget selv med en vinflaskeholder som lampefot, en porselenssokkel og en knallgul ledning, forteller Nelleke. FOTO: Jeltje Janmaat / House of Pictures
Hjemme hos Nelleke Ten Brinken
LOUNGEFØLELSE: Den store loungesofaen er fra sofa.com, modellen heter Long Island. – Vi ønsket oss en stor og koselig sofa og fikk spesialtilpasset denne. Først var vi redd for at den skulle bli for ruvende, men den passer perfekt, sier Nelleke. Sidebordet i kartong er fra Flying Tiger. FOTO: Jeltje Janmaat / House of Pictures
Hjemme hos Nelleke Ten Brinken
KJØKKEN: Stråteppet fra Bloomingville gir det hvite kjøkkenet et varmt og koselig uttrykk. Det store ostebrettet på benken er fra Basic Label, og glassene på toppen av skapet er fra Dille en Kamille. Kjøkkenhåndkleet er fra den nederlandske designeren Mae Engelenveer, og lampen er fra Sunday Market i Amsterdam. FOTO: Jeltje Janmaat / House of Pictures

Lys base

– I det gamle huset vårt hadde alle rommene forskjellige farger, men det ønsket vi ikke denne gangen. Vi hadde lyst på et hus med en lys, lett og fredelig atmosfære. Vi brukte forskjellige hvite nyanser på kjøkkenet også. Sammen med tilbehør i tre gir det en varm og naturlig look, sier Nelleke.

Også gulvene i huset er hvite. De er i epoksy, noe som gir et lett og moderne uttrykk.

– Leverandøren prøvde en ny teknikk som gikk galt, så to ganger måtte vi flytte ut alle tingene våre for å starte på nytt. Det tok sin tid før det ble som vi ville ha det, men nå er det perfekt!

Hjemme hos Nelleke Ten Brinken
HYLLE AV KARTONG: Hyllen har Nelleke laget av kartong, som merkelig nok er svært holdbar. Det er brukt en spesiell teknikk der kartongen blir presset sammen. Skinnhåndtakene er fra Nu-interieurontwerp. FOTO: Jeltje Janmaat / House of Pictures
Hjemme hos Nelleke Ten Brinken
SKATTER: På hyllen bak sofaen har Nelleke og Alco satt noen av favorittskattene sine fra ulike utenlandsturer. FOTO: Jeltje Janmaat / House of Pictures

Elsker tepper

Overalt ligger det kelimtepper. Nelleke klarer ikke å motstå de autentiske fargene og den håndlagde kvaliteten.

– Jeg elsker både utseendet og sjelen til gamle kelimer. Burgunderrødt og okergult er så vakre farger, de gir huset et varmt og spesielt uttrykk.

Alle teppene til Nelleke har en unik historie. Kelimen på soverommet, for eksempel, stammer fra en tur til Tyrkia. Nelleke så teppet i en butikk og forelsket seg i fargene og det slitte utseendet.

– Det gjør meg glad og minner meg om den herlige ferien Alco og jeg var på. Jeg ønsket meg en varm, etnisk og bohemsk atmosfære på soverommet, og innredet med kurv- og tremøbler og okergule gardiner – i tillegg til det gamle kelimteppet.

Klesskapene flyttet vi inn på et annet rom og laget walk in-garderobe. Sånn fikk vi mer plass til å gjøre det koselig.

Hjemme hos Nelleke Ten Brinken
SOV GODT: Sengen er fra Trendhopper, og den gamle, indiske kisten har Nelleke funnet på nettet. Plakaten med tekst på har hun laget selv. – Av og til endrer jeg teksten. Jeg liker å våkne til et vakkert dikt. FOTO: Jeltje Janmaat / House of Pictures
Hjemme hos Nelleke Ten Brinken
INSPIRERT AV INDIA: – Vi ble inspirert av de vakre, kalkede veggene i India og malte soverommet vårt med kalkfarge. Den gir en myk følelse og matcher de okergule gardinene og teppet på gulvet, mener Nelleke. Retrostolen er fra Hutspot i Amsterdam. FOTO: Jeltje Janmaat / House of Pictures

Hjemme hos Nelleke Ten Brinken
FOTO: Jeltje Janmaat / House of Pictures

Hjemme hos Nelleke Ten Brinken
FOTO: Jeltje Janmaat / House of Pictures

Hjemme hos Nelleke Ten Brinken
FOTO: Jeltje Janmaat / House of Pictures

Inspirert av reiser

Den ene veggen på soverommet er malt med kalkmaling – en idé paret fikk etter å ha reist rundt i India og sett mange vakre, kalkede rom.

– Vi er alltid så inspirerte når vi kommer hjem fra turene våre. Senere fant vi tilfeldigvis den samme malingen i en butikk i Italia og endte opp med å kjøpe to bokser. Kalkmalingen gir rommet en myk og varm følelse, sier Nelleke.

Hun diskuterer alltid planene for huset med ektemannen, som liker å tilføre elementer av sin noe strammere smak.

– Det er viktig at vi begge føler oss komfortable i huset og at det ikke blir for feminint.

Hjemme hos Nelleke Ten Brinken
GANGEN: Skinnvesken som henger i gangen har Nelleke arvet av sin polske bestemor. Den hvite hatten er fra en ferie til Formentera. Tapetet er fra Onszelf. FOTO: Jeltje Janmaat / House of Pictures

Hjemme hos Nelleke Ten Brinken
Det ene soverommet er gjort om til walk in-garderobe med store Ikea-skap med knotter fra Penza. Mellom skapene har Nelleke satt inn en kommode for å skape mer luft. FOTO: Jeltje Janmaat / House of Pictures

Hjemme hos Nelleke Ten Brinken
– Sengen på gjesterommet var gammel og skral, men Alco snekret den sammen og malte den, forteller Nelleke. Det hvite sengeteppet er fra et marked i Tyrkia, mens det fargede, antikke teppet er fra Pandora en Pandorus. FOTO: Jeltje Janmaat / House of Pictures

Hjemme hos Nelleke Ten Brinken
Det marokkanske teppet på gjesterommet er fra en antikvitetsbutikk i Amsterdam. Lampen er fra Penza, og kurvstolen har Nelleke funnet på nettet. FOTO: Jeltje Janmaat / House of Pictures

Uteplassen er de veldig glad i, begge to.

– En av de viktigste grunnene til at vi kjøpte dette huset, var de gode solforholdene. Sammenlignet med de andre husene i nabolaget, har vi flest timer med sol. Jeg elsker å sitte i hagen og drikke te og lese en god bok til det er på tide å legge seg. sier Nelleke.

– Og det beste av alt er at det er god plass til at Alco og jeg kan ligge ved siden av hverandre og slappe av på utesofaen.

Hjemme hos Nelleke Ten Brinken
UTEROM: Både Nelleke og Alco elsker uteplassen sin. FOTO: Jeltje Janmaat / House of Pictures
Hjemme hos Nelleke Ten Brinken
FOTO: Jeltje Janmaat / House of Pictures
kommentarer
Annonse:

Abonner på Rom123

I rom123 finner du siste nytt om trendene akkurat nå, tips til fornyelse og enkelt gjør- det- selv stoff. Dette er interiørbladet som gir deg de beste ideene og de smarteste tipsene til hjemmet ditt!

TIL TOPPEN
se liknende saker

Idé

rom123 på TV, episode 14 - Eli og Ole

Her kan du se forhandlerlisten fra episode 14 i rom123 TV, hjemme hos Eli og Ole.

Idé

rom123 på TV, episode 10 - Sofia og Cato

Her kan du se forhandlerlisten fra episode 10 i rom123 TV, hjemme hos Sofia og Cato.

Idé

rom123 på TV, episode 9 - Kjerstin og Robin

Her kan du se forhandlerlisten fra episode 9 i rom123 TV, hjemme hos Kjerstin og Robin.

Idé

rom123 på TV, episode 8 - Marit og Said

Her kan du se forhandlerlisten fra episode 8 i rom123 TV, hjemme hos Marit og Said.

Idé

rom123 på TV, episode 6 - Emilie og Kenneth

Her kan du se forhandlerlisten fra episode 6 i rom123 TV, hjemme hos Emilie og Kenneth.

Idé

rom123 på TV, episode 4 - Eva og Karianne

Her kan du se forhandlerlisten fra episode 4 i rom123 TV, hjemme hos Eva og Karianne.

Idé

rom123 på TV, episode 3 - Charlotte og Thomas

Her kan du se forhandlerlisten fra episode 3 i rom123 TV, hjemme hos Charlotte og Thomas.

Hjemme hos

Et drømmehus midt i Oslo

Camilla og Audun har ikke angret et sekund etter at de flyttet inn idet vakre atriumshuset i Oslo - med skjermet hage og kort vei til skiløypene.

Hjemme hos

Liker du den marokkanske stilen?

Da bør du sjekke ut hjemmet til Hakima el Majdoul (33). Her finner du en unik blanding av en marokkansk og skandinavisk stil.

Idé

Se opp for denne trenden!

Nordmenn har fått nok av hvite vegger, og retter blikket mot andre land og kulturer.

Idé

Sengetøy som gir deg sommer på 1-2-3

Start sommeren allerede nå med nytt og behagelig sengetøy i friske farger.

Hjemme hos

Det dyreste i leiligheten koster ikke mer enn 3000 kroner!

Leiligheten på 38 kvadratmeter er like fargerik som hun som bor der. Bli med inn i Kirstis fargerike verden.

Idé

Så enkelt kan du fornye stilen hjemme

Den enkleste og rimeligste måten å gi stuen din en makeover på er ved å bytte ut putene. Her er tipsene du trenger.

Hjemme hos

Stjerneutsikt i Sogndal

Sarah og Olavs hjem er fylt med design og fine farger, men her er det likevel naturen som spiller hovedrollen.

Hjemme hos

Huset med det rare i

Hjemme hos Monica er absolutt alt overlatt til fantasien. Ingenting matcher, og resultatet kunne ikke blitt mer vellykket. Bare se selv.

Hjemme hos

Funksjonelt og fargerikt i fem etasjer

Huset er bare tre meter bredt, men proppfullt av lure løsninger og glade farger.