Hjemme hos

Ida kjøpte leilighet med lillebroren sin og har ikke angret et sekund

Fra blå vegger, gul eikeparkett og slitte flater til nyoppusset og stilig.

Tekst: Silje Rønne
Bearbeidet av: Ann Merete Slåttland
Hvem bor her ?

Å pusse opp alene er en fryktelig stor jobb. Derfor takket Ida ja da lillebroren Mikkel foreslo at de skulle kjøpe noe sammen. Hun visste at de ville være et godt team, for hun har sans for både organisering og detaljer, og han er superhandy.

– Mikkel er veldig pertentlig av seg, og liker å ha det fint. Han henger gjerne opp lysekrona, og fikser vaskemaskinen. Sammen ble vi krutt i oppussingen, sier Ida.

Annonse:

Blå vegger og Ole Brumm-lamper

De kom på ingen måte til dekket bord. Leiligheten ligger i en klassisk bygård ved Vestkanttorget på Frogner i Oslo, men trengte sårt oppussing.

– Leiligheten så virkelig ille ut! Blå vegger, Ole Brumm-lamper, gul eikeparkett og slitte flater. Kjøkkenet var av verste sort, og veldig lite. Badet var også gammelt, med et stort, stygt badekar, sier Ida.

Det første de gjorde var å endre plantegningen. Både Ida og Mikkel er sosiale mennesker som liker å ha venner på besøk. De skjønte raskt at kjøkkenet måtte flyttes til et rom med peis og plass til langbord. Gulvene ble slipt og oljet med treolje, og den minimalistiske kjøkkeninnredningen ble kombinert med vegger i malt betong.

 

hjemme hos Ida og Mikkel
Stilen på kjøkkenet er stram, med betongmaling på veggene og en stilren innredning fra Ikea. Sofaen og de grønne plantene skaper likevel en hjemmekoselig følelse. FOTO: Marianne Lyse

 

hjemme hos Ida og Mikkel på Frogner
For Ida og Mikkel var det viktig å ha et rommelig kjøkken så de fikk plass til mange venner, og allrommet fungerer godt både til hverdags og fest. Sofaen fra Living er perfekt for lange middager. FOTO: Marianne Lyse

 

Klassisk, men rocka

Begge soverommene ble pusset opp, deretter jobbet de seg utover stuen og gjesterommet.

– Badet og gangen drøyde vi litt med, da hadde vi en lat periode. Badet ble bare freshet opp litt, med nye hyller, glassvegg, dusjarmatur og betongvask, sier Ida.

Leiligheten har mange flotte detaljer, med vakre rosetter, detaljrik stukkatur, brystningspanel og fløydører, men søskenparet har styrt unna gullkanter, krystallkroner og engelske tapeter. For å skape balanse har de brukt maskuline detaljer, som betongvegger og rocka interiør med innslag av dødninghoder og skateboard.

hjemme hos Ida og Mikkel på Frogner
Snirklete speil fra Fine design + skateboard fra Saturday surf + piggete kaktus = kul kombo. FOTO: Marianne Lyse

hjemme hos Ida og Mikkel på Frogner
Leiligheten er full av morsomme detaljer, som denne glassklokken fra Vanessa Cardui. Hånden med pistolen er fra Neighbourhood i Tokyo. FOTO: Marianne Lyse

hjemme hos Ida og Mikkel på Frogner
Hodeskallen fra Mexico er en kul kontrast til den ellers klassiske leiligheten. FOTO: Marianne Lyse

Mote og motorcross

Interiøret gjenspeiler personligheten til beboerne. Selv om begge jobber med mote og er glad i fine ting, er de også veldig sporty. Ved siden av jobben på klesbutikken Høyer kjører Mikkel motorcross profesjonelt. Ida er salgssjef for dameavdelingen til Samsøe & Samsøe, men har bakgrunn både fra motorcross og alpint. Idretten har gitt søskenparet en god dose konkurranseinstikt og stå-på-vilje. Det ble nyttige egenskaper i oppussingsprosessen.

– Å slipe brystningspanelet var verst. Det var fullt av maling, så det ble en skikkelig pirkejobb som tok lang tid. Vi måtte skrape og skrape, og deretter pusse i en evighet for å få det fint.

 

hjemme hos Ida og Mikkel på Frogner
Ida blander lekent ulike stiler, og designerstolen fra Hans J. Wegner er plassert ved siden av en hylle fra Ikea. Innholdet i hyllen gir et hint om beboernes sans for både mote og idrett. FOTO: Marianne Lyse

 

hjemme hos Ida og Mikkel på Frogner
Sofaen fra Bohus og sjeselongen fra Living rommer mange gjester. Skateboardet er fra Saturday Surf og Celine, indianertegningene på hver side av Kate Moss-bildet er fra Wes Lang. Stuebordet har Ida laget selv, mens stolen i forgrunnen er en klassiker av Hans J. Wegner. FOTO: Marianne Lyse.

 

Søskenparet er samstemte, de liker rette linjer i interiøret. Selv beskriver Ida stilen som estetisk, ren og litt sporty, og understreker at hun er ingen maksimalist. I klesveien foretrekker hun jeans og T-skjorte. Hun liker nøytrale antrekk, og det vises også i hjemmet hennes.

– Jeg liker ikke for mange farger, inntrykkene skal gjerne være litt duse og rolige.

 

hjemme hos Ida og Mikkel på Frogner
Ida jobber som salgssjef for et klesmerke, og garderoben fra Ikea sørger for system i sakene på hjemmebane. Lampen er fra Kartell. FOTO: Marianne Lyse

Ingen regler

Interiørregler bryr hun seg ikke om. Så lenge hun liker møbelet, får det plass i hjemmet. Affeksjonsverdi er derimot viktig. Spisebordet har hun arvet fra farmoren og det er hun veldig glad i. Den beste investeringen er likevel sofaen på kjøkkenet.

– Mikkel og jeg var på Living og plutselig hørte jeg ham rope: “Denne sofaen er perfekt for dinner parties“, ler hun.

Søskenparet har følgende råd til alle som skal i gang med et lignende prosjekt.

– Puss opp sammen med noen som er flinke. To amatører fungerer ikke. En må være prosjektleder og den andre bør være handy. Detaljer er viktig, du må gjøre ting skikkelig. Ikke spar penger på elektriker, rørlegger eller småting, gjør en ordentlig jobb!

hjemme hos Ida og Mikkel på Frogner
Idas soverom er fint fargekoordinert. Gråfargen fra veggen blir tatt opp i sengeteppet fra Pendelton Woolen Mills og krakken fra Åhléns. Klesstativet er fra Hay. FOTO: Marianne Lyse
hjemme hos Ida og Mikkel på Frogner
Hjorten fra Milla Boutique vokter sengen til Mikkel. Sengeteppet er fra Granit, sølvlampen fra Åhléns. FOTO: Marianne Lyse
kommentarer
Annonse:

Abonner på Rom123

I rom123 finner du siste nytt om trendene akkurat nå, tips til fornyelse og enkelt gjør- det- selv stoff. Dette er interiørbladet som gir deg de beste ideene og de smarteste tipsene til hjemmet ditt!

TIL TOPPEN
se liknende saker

Idé

rom123 på TV, episode 18 - Maria og Asgeir

Her kan du se forhandlerlisten fra episode 18 i rom123 TV, hjemme hos Maria og Asgeir.

Idé

rom123 på TV, episode 13 - Jan Kristian og Benedicte

Her kan du se forhandlerlisten fra episode 13 i rom123 TV, hjemme hos Jan Kristian og Benedicte.

Idé

rom123 på TV, episode 9 - Kjerstin og Robin

Her kan du se forhandlerlisten fra episode 9 i rom123 TV, hjemme hos Kjerstin og Robin.

Idé

rom123 på TV, episode 5 - Stine og Alexander

Her kan du se forhandlerlisten fra episode 5 i rom123 TV, hjemme hos Stine og Alexander.

Idé

rom123 på TV, episode 4 - Eva og Karianne

Her kan du se forhandlerlisten fra episode 4 i rom123 TV, hjemme hos Eva og Karianne.

Idé

rom123 på TV, episode 1 - Tine og Ole

Her kan du se forhandlerlisten fra episode 1 i rom123 TV, hjemme hos Tine og Ole.

Hjemme hos

En hytte utenom det vanlige

Familien Engebretsen feirer jul på den vakre hytta deres i Tønsberg.

Hjemme hos

Et drømmehus midt i Oslo

Camilla og Audun har ikke angret et sekund etter at de flyttet inn idet vakre atriumshuset i Oslo - med skjermet hage og kort vei til skiløypene.

Hjemme hos

Fra New York til klassisk bygård i Oslo

Se hvordan interiørkonsulent, Randi Mageli, har skapt sitt unike univers med håndplukkede skatter på 50 kvadratmeter.

Idé

Lampene du bør ønske deg nå

12 lekre kjøp du kan gjøre denne våren.

Hjemme hos

Her bodde det en gang husokkupanter

- Det har satt sine spor. Da vi overtok i 2001 var det et reir her, forklarer eieren.

Hjemme hos

Liker du den marokkanske stilen?

Da bør du sjekke ut hjemmet til Hakima el Majdoul (33). Her finner du en unik blanding av en marokkansk og skandinavisk stil.

Idé

Se hva du kan gjøre med tapet!

Fra hvitt og kjedelig til et kunstverk på kort tid.

Hjemme hos

Med to voksne og to barn på 70 kvadratmeter

Hos Anne-Line og Lars-Erik i Trondheim står smarte oppbevaringsløsninger høyt på prioriteringslisten

Idé

Disse bildene burde ha passepartout

Nyttige tips og råd før du skal ramme inn favorittbildene dine.

Video

Lag ditt eget spisebord på 1-2-3!

Du trenger ikke være snekker eller spesielt handy for å klare dette.