Hjemme hos

Sjekk denne loftsleiligheten på Grünerløkka i Oslo

Den store takterrassen og utsikten over Oslo overbeviste paret – dette var leiligheten med stor L.

Tekst: Hanne Aardal
Bearbeidet av: Kari Janne Standal
Styling: Ylva Mazetti
Hvem bor her ?

Jeg er egent­lig ikke så opp­tatt av in­ter­iør. Lei­lig­he­ten vår be­står av ymse kom­pro­mis­ser og di­ver­se møb­ler herfra og derfra. Sam­bo­e­ren min li­ker det stramt og en­kelt, mens jeg vil ha det ko­se­lig – og til sammen er det blitt vel­dig fint, sier Re­bec­ca Ma­thi­sen.

Stue med glød
VARME FARGER: Sofaen er fra Moroso, bordet fra Hay og stålampen fra Lampe Gras. Gulvteppet er fra Chatwal & Jonsson. Putene er fra Hemtex, H&M Home og Lille Buddha. Den gule puten har stylisten laget selv. – De gamle bildene har jeg kjøpt i København. Jeg samler på portretter av folk jeg ikke kjenner, jeg synes det er så deilig å leve meg inn i hva slags liv de har levd, sier Rebecca.

En tilfeldighet

Det var en ren til­fel­dig­het at hun og sam­bo­e­ren Knut kom over lofts­lei­lig­he­ten med den fan­tas­tis­ke ut­sik­ten. Re­bec­ca had­de sett an­non­sen på Finn, men av­vist tan­ken på leiligheten fordi den var så mørk og had­de altfor mye skrå­tak. – Men så kom jeg tilfeldigvis forbi på visningsdagen, og løp opp for å se. Da skjønte jeg at det var her vi skulle bo. Samboeren min var bortreist, men jeg ringte ham og sa at jeg hadde funnet den. Noen dager senere var leiligheten vår.

Annonse:

 

Kjøkkenet
PUSSET OPP: – Kjøkkenet er fra 1980-tallet da leiligheten ble bygget. De forrige eierne hadde malt det grått, så vi malte flisene også for at de skulle passe bedre inn, sier Rebecca. FOTO: Nina Ruud

Sjokkartet

Knut rakk ikke å se boligen før kon­trak­ten var un­der­skre­vet, så sjok­ket ble stort ved overtakelsen.

– Vi fikk helt pa­nikk, vi satt i hver vår ende av lei­lig­he­ten og tenk­te at vi had­de kjøpt kat­ta i sek­ken – uten at vi tur­te å si det til hverandre. Jeg gikk for å kjø­pe take away og ring­te til ven­nin­ne­ne mine og sa: «Det er det jæv­lig­ste dere har sett!»

Alle veg­ge­ne var brun­mal­te, og på gul­vet var det gul­net trestavsparkett.

– Heldigvis had­de jeg en ven­nin­ne som had­de kjær­lig­hets­sorg, og som var klar for å bru­ke pås­ken til å male. Vi mal­te og mal­te og drakk vod­ka. Og Knut la gulv, gjen­nom­gå­en­de aske­far­get par­kett, ti me­ter i én ret­ning. I til­legg la han alt det elek­tris­ke un­der gul­vet, slik at ingen led­nin­ger er syn­li­ge. Han er vel­dig per­fek­sjo­nis­tisk han man­nen min, skjøn­ner du.

 

A room with a view
ROM MED UTSIKT: Spisebordet i atriumet er fra Hay. Wegner-stolene har fått selskap av noen stoler fra loppemarked og butikken Euklides. Teppet er fra Ikea, og i kroken ved vinduene står to store bonsii-trær. – De har tilhørt Bon Jovi. Han hadde dem backstage da han spilte på Ullevål for noen år siden, forteller Rebecca. FOTO: Nina Ruud

Favorittrommet

Re­bec­ca for­tel­ler at oppus­sin­gen gikk knir­ke­fritt.

– Knut og jeg fun­ge­rer vel­dig godt sammen i sån­ne pro­sjek­ter, begge er noen ener­gi­­-ro­bo­ter når noe skal gjø­res. Selv om det var en stor maler­jobb, og det var van­ske­lig å legge gul­vet på grunn av alle krikene og kro­ke­ne, krang­let vi aldri. Ingen av oss had­de eks­tre­me me­nin­ger, vi øns­ket bare at lei­lig­he­ten skul­le bli hyg­ge­lig.

Fa­vo­ritt­rom­met er spi­se­stu­en med ut­sikt over hele Oslo.

– I da­gens sam­funn er det ikke så mange som bare rin­ger på og stik­ker innom på be­søk, men hos oss skjer det hele ti­den. Folk tar med en flas­ke vin og blir sit­ten­de hele kvel­den, enten rundt spi­se­bor­det eller ute på tak­ter­ras­sen, der vi også har grill og kjøk­ken­ha­ge. Vi har hatt utro­lig mange hyg­ge­li­ge mid­dags­sel­ska­per her, sier Re­bec­ca.

 

Soverom
SKJULT GARDEROBE: På soverommet har en møbelsnekker laget skap i den enden som vender inn mot loftet. På baksiden av gardinene har paret satt opp et system med trådhyller fra Ikea. Sengen er fra Ikea, lampen fra Granit, og sengeteppet og bildene er lånt fra rekvisittlageret på Riksteateret. FOTO: Nina Ruud

Ekstrem luksus

Dessuten er lei­lig­he­ten svært bar­ne­venn­lig, me­ner hun. Den har sto­re fla­ter der dat­te­ren deres kan syk­le rundt, og vin­du­er som går til gul­vet og gjør det lett for henne å se ut.

– De sis­te åre­ne har jeg følt at jeg har bodd i eks­trem luk­sus som jeg egent­lig ikke har råd til. Vi kun­ne bodd her hele li­vet.

 

Uteplassen
PANORAMA: Fra takterrassen har familien fantastisk utsikt over Oslo. De har selv snekret benker rundt hele terrassen. Marmorbordet er fra Massproductions, og stolen i plastrotting fra Bohus. FOTO: Nina Ruud
kommentarer
Annonse:

Abonner på Rom123

I rom123 finner du siste nytt om trendene akkurat nå, tips til fornyelse og enkelt gjør- det- selv stoff. Dette er interiørbladet som gir deg de beste ideene og de smarteste tipsene til hjemmet ditt!

TIL TOPPEN
se liknende saker

Idé

rom123 på TV, episode 18 - Maria og Asgeir

Her kan du se forhandlerlisten fra episode 18 i rom123 TV, hjemme hos Maria og Asgeir.

Idé

rom123 på TV, episode 14 - Eli og Ole

Her kan du se forhandlerlisten fra episode 14 i rom123 TV, hjemme hos Eli og Ole.

Idé

rom123 på TV, episode 8 - Marit og Said

Her kan du se forhandlerlisten fra episode 8 i rom123 TV, hjemme hos Marit og Said.

Idé

rom123 på TV, episode 6 - Emilie og Kenneth

Her kan du se forhandlerlisten fra episode 6 i rom123 TV, hjemme hos Emilie og Kenneth.

Idé

rom123 på TV, episode 4 - Eva og Karianne

Her kan du se forhandlerlisten fra episode 4 i rom123 TV, hjemme hos Eva og Karianne.

Hjemme hos

Et drømmehus midt i Oslo

Camilla og Audun har ikke angret et sekund etter at de flyttet inn idet vakre atriumshuset i Oslo - med skjermet hage og kort vei til skiløypene.

Hjemme hos

Fra New York til klassisk bygård i Oslo

Se hvordan interiørkonsulent, Randi Mageli, har skapt sitt unike univers med håndplukkede skatter på 50 kvadratmeter.

Hjemme hos

Her bodde det en gang husokkupanter

- Det har satt sine spor. Da vi overtok i 2001 var det et reir her, forklarer eieren.

Hjemme hos

Liker du den marokkanske stilen?

Da bør du sjekke ut hjemmet til Hakima el Majdoul (33). Her finner du en unik blanding av en marokkansk og skandinavisk stil.

Hjemme hos

Det dyreste i leiligheten koster ikke mer enn 3000 kroner!

Leiligheten på 38 kvadratmeter er like fargerik som hun som bor der. Bli med inn i Kirstis fargerike verden.

Video

Lag ditt eget spisebord på 1-2-3!

Du trenger ikke være snekker eller spesielt handy for å klare dette.

Idé

Her er vinnerne fra leserpanelet

Er du blant de heldige som har vunnet en ny sofa, lysestakesett fra Wik & Walsøe eller en flott tekanne fra Le creuset?

Hjemme hos

Et hjem i bevegelse

En 25 kvadratmeter stor leilighet kan romme mye, men tingene skal ha levd et liv før de kommer over dørstokken til Jeanette.

Idé

Så enkelt kan du fornye stilen hjemme

Den enkleste og rimeligste måten å gi stuen din en makeover på er ved å bytte ut putene. Her er tipsene du trenger.

Hjemme hos

Stjerneutsikt i Sogndal

Sarah og Olavs hjem er fylt med design og fine farger, men her er det likevel naturen som spiller hovedrollen.

Hjemme hos

Huset med det rare i

Hjemme hos Monica er absolutt alt overlatt til fantasien. Ingenting matcher, og resultatet kunne ikke blitt mer vellykket. Bare se selv.