Hjemme hos

Magisk mønstermiks

Kari Torgersen kjøpte drømmehuset og gikk bananas med farger og mønstre.

Tekst: Linda Elmin
Bearbeidet av: Kari Janne Standal
Styling: Linda Elmin
Hvem bor her ?

Kari Torgersen elsker å mikse mønstre og farger i friske farger. Sammen med familien bor hun i en stor enebolig på Oppegård, like utenfor Oslo. Kari jobber som interiørkonsulent, og mannen Andreas er elektroinstallatør.

Egentlig var det litt tilfeldig at familien havnet akkurat her.

– Vi hadde akkurat fått tvillingene og skulle ut og rusle en tur mens moren min satt barnevakt. Huset ligger et steinkast fra der vi bodde før, og jeg hadde nok hatt et godt øye til det en stund, sånn innerst inne. Da vi så visningsskiltet, ble vi veldig nysgjerrige – og før vi visste ordet av det var huset vårt. Snakk om impulskjøp, sier Kari.

Annonse:

Stue med stil
KUPP: Det runde glassbordet er et kupp fra finn.no. Kari kjøpte det usett. Heldigvis var det like vakkert som hun trodde. Det gule teppet er fra Ikea. Veggen er malt i fargen Vinterrose fra Fargerike. FOTO: Linda Elmin

Friske farger

Siden sønnene nettopp var født, var planen å pusse opp litt etter litt. Sånn ble det ikke. Leiligheten de bodde i tidligere hadde hvite vegger og lå i et minimalistisk nybygg, men nå blomstret kreativiteten til Kari. Hun slo seg løs med friske farger, høye gulvlister, stormønstrete tapeter og blankmalt trepanel. Helt motsatt av deres forrige hjem, og mange ble overrasket da de fikk se huset etter oppussingen.

– Noen elsker det, andre synes vi er gale. Jeg er ikke redd for å mikse ulike stiler, jeg liker ikke at alt skal være så seriøst og perfekt, sier Kari.

Hun elsker å jakte på ting som ikke alle andre har, og gjør ofte kupp på nettet. Glassbordet i stuen var i sin tid et dyrt og eksklusivt bord fra USA, som hun kjøpte usett på finn.no og beordret mannen til å hente. Vegglampene i messing har hun funnet på Ebay og fått sendt hele veien over Atlanterhavet.

– Det er ikke viktig hva andre mener, så lenge vi trives med tingene selv, sier hun.

Fikentre
FIKENTRE: Grønne planter er et must – de fineste dekorelementene som finnes, synes Kari. Det mønstrete tapetet Rosey Posey Tellis er fra Anna Spiro/Fargerike.Fikentreet er over 30 år gammelt og importert fra Italia. FOTO: Linda Elmin

Akutt behov

Utfordringene i huset var det lille kjøkkenet. Paret ønsket seg et stort og luftig rom med ekstra takhøyde. Løsningen ble et påbygg med store vindusflater og plass til hele den travle familien. Her har Kari valgt et fargesterkt, mønstret tapet kombinert med en dus akvafarge på veggene. Sittebenken har paret laget selv av kjøkkenskap fra Ikea. Skapene rommer alt mulig fra servietter og stearinlys til diverse kjøkkenutstyr, og er en fin lekeplass for guttene.

– Beslutningene mine er nøye gjennomtenkt. Etter å ha stirret inn i en grå vegg de første seks månedene vi bodde her, fikk jeg akutt behov for farger. Kontoret ble malt i en sterk korallrød farge, og jeg merket at jeg fikk ny energi med en gang.

Da kontoret var malt, fortsatte Kari med oppussingsrunde nummer to. Om hun var usikker på hvilken fargenyanse hun skulle velge, gikk hun alltid for det sprekeste alternativet.

Sprek velkomst
GANGEN: Tapetet Pavilion fra Sanderson passer perfekt til Ikea-skapdørene som fikk sju strøk maling i fargen Plomme fra Fargerike. Klebersteinsovnen er på plass igjen etter at den ble demontert under renoveringen. FOTO: Linda Elmin

Sju strøk med maling

Hallen med den nye garderobeløsningen var det rommet hun likte best å jobbe med. Veggene fikk et storblomstret tapet, og Ikea-skapene fikk ikke mindre enn sju strøk med lilla maling. For å få et mer eksklusivt preg ble innredningen bygget inn, og italienske fliser på gulvet ble prikken over i-en. Den fine klebersteinsovnen ble demontert og møysommelig satt på plass igjen etter renoveringen.

– Sofaen kjøpte jeg på finn.no. Jeg hadde store planer om å trekke den om i et mønstret tekstil, men har aldri kommet så langt. Enn så lenge får den være som den er, blunker Kari i det Andreas kommer inn i stuen med guttene løpende etter seg.

– Forteller du om den mørke sofaen? spør han.

– Den må vi gjøre noe med, den passer ikke inn her!

Høytidelig eleganse
ELEGANSE: Sofaen i hallen er kjøpt på finn.no og ønsker gjestene velkommen med høytidelig eleganse. FOTO: Linda Elmin
kommentarer
Annonse:

Abonner på Rom123

I rom123 finner du siste nytt om trendene akkurat nå, tips til fornyelse og enkelt gjør- det- selv stoff. Dette er interiørbladet som gir deg de beste ideene og de smarteste tipsene til hjemmet ditt!

TIL TOPPEN
se liknende saker

Idé

rom123 på TV, episode 14 - Eli og Ole

Her kan du se forhandlerlisten fra episode 14 i rom123 TV, hjemme hos Eli og Ole.

Idé

rom123 på TV, episode 8 - Marit og Said

Her kan du se forhandlerlisten fra episode 8 i rom123 TV, hjemme hos Marit og Said.

Idé

rom123 på TV, episode 6 - Emilie og Kenneth

Her kan du se forhandlerlisten fra episode 6 i rom123 TV, hjemme hos Emilie og Kenneth.

Idé

rom123 på TV, episode 4 - Eva og Karianne

Her kan du se forhandlerlisten fra episode 4 i rom123 TV, hjemme hos Eva og Karianne.

Hjemme hos

Et drømmehus midt i Oslo

Camilla og Audun har ikke angret et sekund etter at de flyttet inn idet vakre atriumshuset i Oslo - med skjermet hage og kort vei til skiløypene.

Hjemme hos

Det dyreste i leiligheten koster ikke mer enn 3000 kroner!

Leiligheten på 38 kvadratmeter er like fargerik som hun som bor der. Bli med inn i Kirstis fargerike verden.

Hjemme hos

Fant drømmehuset på Jar

Lene og Jonatan elsker det rosa pepperkakehuset sitt.

Idé

Så enkelt kan du fornye stilen hjemme

Den enkleste og rimeligste måten å gi stuen din en makeover på er ved å bytte ut putene. Her er tipsene du trenger.

Hjemme hos

Stjerneutsikt i Sogndal

Sarah og Olavs hjem er fylt med design og fine farger, men her er det likevel naturen som spiller hovedrollen.

Hjemme hos

Huset med det rare i

Hjemme hos Monica er absolutt alt overlatt til fantasien. Ingenting matcher, og resultatet kunne ikke blitt mer vellykket. Bare se selv.

Hjemme hos

Funksjonelt og fargerikt i fem etasjer

Huset er bare tre meter bredt, men proppfullt av lure løsninger og glade farger.

Hjemme hos

Mønstermagisk

Designer Emma von Brömssens hjem i Gøteborg er en kjærlighetserklæring til mønster og linoljemaling.

Idé

21 bilder du vil elske!

Usikker på hva du skal ha på veggene? Her får du garantert inspirasjon - og gode tips.

Hjemme hos

Gjør gjenbruk og hjemmelaget interiør moderne

Når Åse trenger noe nytt til hjemmet, kjøper hun brukt eller lager det selv.

Idé

Nei da, dette er ikke fliser!

Få fart på flisene med flisedekor.

Video

Dette er årets viktigste fargetrender

Men kan du gjette hva interiørekspertenes favorittfarge er?