Hjemme hos

Fra New York til klassisk bygård i Oslo

Se hvordan interiørkonsulent, Randi Mageli, har skapt sitt unike univers med håndplukkede skatter på 50 kvadratmeter.

Tekst: Signe Schineller
Bearbeidet av: Kari Janne Standal
Styling: Randi Mageli
Hvem bor her ?

Etter å ha jobbet mange år med interiør i New York, flyttet Randi Mageli tilbake til hjemlandet i fjor. Hun bor nå i en 50 kvadratmeter stor leilighet i en gammel, klassisk bygård i Oslo.

– Det er interessant å se så tydelig hvordan nordmenn innreder hjemmene sine. Det virker som de er opptatt av trender, og det alle andre har. For mange er det viktig å ha de «riktige» gjenstandene – det er synlig på sosiale medier, sier hun.

Stue med arv
MED PÅ KJØPET: Sofaen fulgte med leiligheten da Randi flyttet inn. Over den henger printer av bilder fra Nasjonalgalleriet, Munch-museet, Kristina Dam og Karl Blossfeldt. Kommoden i mahogni er kjøpt hos Gjenbruket på Lillehammer. Gullspeilet er fra Brukt og Antikk i Bogstadveien. På den lave trekrakken fra Fransk Bazar står en stor vase fra Frøken Flood på Bislett. FOTO: Filippa Tredal

Solgte unna alt

Randi reiste til USA for første gang som 21-åring. De første årene jobbet hun som praktikant hos en vertsfamilie. De skjønte tidlig at hun hadde teft for innredning og et godt øye for detaljer, og introduserte henne for sjefene for et anerkjent arkitektfirma i NYC. Ikke lenge etter fikk hun tilbud om jobb som innreder i Manhattan.

– Etter mange travle, lærerike og kreative år i byen som aldri sover, satt jeg en kveld og vurderte fremtiden. Samtidig hadde jeg et snev av hjemlengsel. Jeg hadde valgets kval – skulle jeg satse videre på karrieren i New York, eller flytte hjem til Norge?

Det siste fristet mest, og Randi følte at timingen var riktig. Hun solgte unna alt, men tok med seg sansen for form og farge og detaljer og bestemte seg for å satse videre på interiør og innredning i Norge.

Annonse:

Samlingsstedet
SAMLINGSSTED: Det runde bordet fra Ikea er et perfekt samlingssted for venner. Den svarte stolen til høyre fra Kollekted By, står sammen med en original Thonet-stol fra 1800-tallet kjøpt på Retroheaven. På veggen henger Frama-hyller fra Kollekted By. De høye lysestakene i vinduet er fra Fretex på St. Hanshaugen. FOTO: Filippa Tredal

Arvet og kjøpt brukt

Første stoppested var Lillehammer.

– Jeg ville være sammen med familien og trengte nok litt akklimatisering, ler hun.

I hjembyen oppdaget hun butikken Gjenbruket, og startet umiddelbart å planlegge sin kommende bolig.

– Dagene brukte jeg på familie, å gjenoppdage norsk kultur og kjøpe opp interiørskatter.

Blått soverom
BLÅTT TIL LYST: Soverommet er innredet i dempede farger, og to av veggene er malt blågrå. Sengetøyet i lin er fra Home & Cottage, og taklampen i papir er fra Granit. Plakaten over sengen er fra Kollekted By. FOTO: Filippa Tredal

Unik miks

Kveldene gikk med til å lete etter et nytt hjem i havet av annonser. Drømmeboligen dukket raskt opp; en leilighet i en klassisk bygård på Fredensborg i Oslo.

Ved overtagelsen november 2014 var veggene gule og utdaterte. Nå er de fleste hvite. Både soverommet og stuen har kontrastvegger, og veggene som var tapetsert fra før, er beholdt. De ubehandlede gamle tredørene mellom stuen og soverommet passer godt inn i Randis stil.

Med den 50 kvadratmeter store leiligheten fulgte en sofa, et klesskap, en tv og en lysekrone. Resten av interiøret består av Randis unike miks.

Gjennomført fargevalg
GJENNOMFØRT: Hylla på soverommet er malt i samme farge som veggen, kode 7.05.55 fra Nordsjø. FOTO: Filippa Tredal

Finner sin egen stil

Da hun flyttet til Oslo fant hun raskt flere butikker på Grünerløkka som ble nye favoritter. På Retroheaven, Fransk Bazar og Tidsrommet har hun gjort flere interiørfunn.

Nå leter Randi etter jobb i Oslo. I New York drev hun med catering ved siden av jobben, det ønsker hun å gjøre i Norge også. Hun lar seg inspirere av gode venner, sosiale medier, magasiner, og ved å være nysgjerrig.

– Nordmenn burde tørre å skille seg ut mer. Personlig har jeg alltid banet min egen vei, skapt min egen stil. Jeg vil ikke følge eller herme etter andre, og finner gamle gjenstander og andre skatter som ikke masseproduseres. En kombinasjon av nytt og gammelt er en god grunnregel, sier Randi Mageli.

Kjøkken med stilmiks
KJØKKEN: Kjøkkenet er smalt, men stilig. Kjøkkenskapene går helt opp til taket og gir godt med oppbevaringsplass. Det sjakkrutete gulvet gir et nostalgisk preg, og belegget er lett å holde rent. Bord og hylle fra Ikea, svart stol fra Kollekted by. FOTO: Filippa Tredal

Lagre

kommentarer
Annonse:

Abonner på Rom123

I rom123 finner du siste nytt om trendene akkurat nå, tips til fornyelse og enkelt gjør- det- selv stoff. Dette er interiørbladet som gir deg de beste ideene og de smarteste tipsene til hjemmet ditt!

TIL TOPPEN
se liknende saker

Idé

rom123 på TV, episode 18 - Maria og Asgeir

Her kan du se forhandlerlisten fra episode 18 i rom123 TV, hjemme hos Maria og Asgeir.

Hjemme hos

Med to voksne og to barn på 70 kvadratmeter

Hos Anne-Line og Lars-Erik i Trondheim står smarte oppbevaringsløsninger høyt på prioriteringslisten

Idé

Denne stolen selges for 500.000 kroner!

Kan du se hvem som er designeren?

Idé

Her er vinnerne fra leserpanelet

Er du blant de heldige som har vunnet en ny sofa, lysestakesett fra Wik & Walsøe eller en flott tekanne fra Le creuset?

Hjemme hos

Fant drømmehuset på Jar

Lene og Jonatan elsker det rosa pepperkakehuset sitt.

Hjemme hos

Huset med det rare i

Hjemme hos Monica er absolutt alt overlatt til fantasien. Ingenting matcher, og resultatet kunne ikke blitt mer vellykket. Bare se selv.

Hjemme hos

Gjør gjenbruk og hjemmelaget interiør moderne

Når Åse trenger noe nytt til hjemmet, kjøper hun brukt eller lager det selv.

Idé

Er du klar for denne teppetrenden?

La deg inspirere av fargeglade land som Marokko og gå til innkjøp av en fargefest av et teppe.

Hjemme hos

Sval hotellstemning

Høyt hevet over kastanjene i Bygdøy allé ligger Karina Holmens blågrå univers. Her er ingenting overlatt til tilfeldighetene.

Idé

En slik burde alle ha på stuen

Sjekk ut disse 12 fantastiske kjøpene som vil løfte stuen din til nye høyder.

Video

Designer-speilet du kan lage selv

....og det nesten helt gratis.

Hjemme hos

Ida kjøpte leilighet med lillebroren sin og har ikke angret et sekund

Fra blå vegger, gul eikeparkett og slitte flater til nyoppusset og stilig.

Video

Slik ser soverommet ditt større ut

Prøv dette enkle trikset!

Hjemme hos

Sjekk denne loftsleiligheten på Grünerløkka i Oslo

Den store takterrassen og utsikten over Oslo overbeviste paret – dette var leiligheten med stor L.

Bilder

Det er noe spesielt med disse bildene

Norges interiør-elite brenner for mer enn bare interiør.