Hjemme hos

Sval hotellstemning

Høyt hevet over kastanjene i Bygdøy allé ligger Karina Holmens blågrå univers. Her er ingenting overlatt til tilfeldighetene.

Tekst: Signe Schineller
Bearbeidet av: Ann Merete Slåttland
Hvem bor her ?

Over kastanjene i Bygdøy allé har interiørstylisten Karina Holmen skapt et høyst personlig hjem. Vegger i ulike blånyanser, unike objekter, vintage detaljer, møbler med volum og gjennomtenkt belysning får en til å føle seg umiddelbart hjemme. Interiørstylisten kan interiør. Det er det ingen tvil om. Mange velger lyse farger og mindre møbler for å få større plass. Interiørstylisten Karina tenker motsatt.

– Stemning gjør seg ikke selv. Dagslys og luft gir en viss stemning. Men det må andre faktorer og elementer til for å skape wow-effekten, sier Karina.

Hjemme hos Karin Holmen
KARINA: Karina er en spennende og kreativ dame som tør å gå nye veier. Kjøkkenveggene er malt med fargen NCS S3010-R90B. Hyllene er Lack fra Ikea. Åpne hyller skaper liv i rommet og gir god tilgjengelighet, men det krever at man holder orden. FOTO: Filippa Tredal
Hjemme hos Karina Holmen
SOSIALT ROM: Karina inviterer stadig inn til sosiale lag. Kjøkkenet er rommelig og lyst. Lysekronen er kjøpt i en bruktbutikk i København. Gulvteppet i gråblå toner er et vintageteppe fra Eske. Det gamle bordet betalte Karina 750 kroner for. Det har fått en omgang med maling. FOTO: Filippa Tredal

En del av helheten

Farger, teksturer, belysning og mot til å velge annerledes er alt med på å skape et personlig hjem. Rundt om i boligen står moderne design, vintagemøbler og andre bruktfunn fra butikker og markeder i utlandet. Stilen er overdådig på en kontrollert måte. Hotellaktig. Stemningsfull.

Annonse:

– Jeg er glad i ting, innrømmer Karina.

– Men jeg må ha det ryddig. Alt har sin plass, det gjør det lett å holde orden. Jeg er kritisk til hva som kommer over dørstokken. Nye gjenstander må virkelig passe inn. Jeg kjøper aldri noe jeg er usikker på. Det må passe inn i helheten.

hjemme hos Karina Holmen
KUNST: Til venstre henger et stort bilde i rosa og svart av Brigitte Bardot. Kunstneren bak er britiske Conrad Leach. I åpningen mellom kjøkkenet og stuen er to gamle svartmalte skyvedører. FOTO: Filippa Tredal
Hjemme hos Karina Holmen
BLÅTONER: Stuen er smal, men stemningsfull. Blåtoner skaper en deilig atmosfære. Bokhyllen huser bøker, ting og lamper. Lys øverst i rommet gir en fin effekt. Den klassiske kakkelovnen er fra da huset ble bygget. Sofaen fra italienske Meridiani er trukket i et velurstoff fra Osborne & Little. Bildet på veggen er en limited edition av Henning Bock. Vegglampen i gull er etter Karinas onkel. De runde bordene er fra Mater. FOTO: Filippa Tredal

Ville bli motedesigner

Karina vokste opp på en gård i Nord-Norge med en onkel som var møbelsnekker og en tante som var blomsterdekoratør og syer. Kreativiteten ligger i blodet. Drømmen om å bli motedesigner falt ikke i smak hos Karinas far, som mente at yrket var for vanskelig å leve av. Så Karina forlot bygda til fordel for storbyen Amsterdam, hvor hun tok en høyere utdanning og jobbet som prosjektleder i et internasjonalt firma. Trangen etter det kreative var derimot fortsatt til stede, så hun meldte seg på en kveldsskole innenfor mote ved siden av jobben. Der møtte hun også damen som skulle bil hennes kollega. De to eksmote-studentene så en mattrend komme; suppe, så de bestemte seg for å åpne et suppekjøkken. Karina innredet i en ren, varm kontinental stil.

– Jeg elsket prosessen. Alt fra det grafiske, innredningen, planleggingen, de kreative løsningene og utfordringene, sier hun. Suppekjøkkenet ble raskt en suksess. Men etter to år solgte hun seg ut. Driften og logistikken tok en for stor del av hverdagen.

Hjemme hos Karina Holmen
VINDUENE: De buede vinduene rammer inn kastanjetrærne rett utenfor og skaper atmosfære i rommet. Stolen er et bruktkjøp Karina har hatt i over 20 år. Den er trukket om flere ganger. Her i et stoff fra Osborne & Little. Teakskapet er et vintagefunn som har fått en overhaling med treolje. Gulvteppet er håndplukket i Paris, og veggklokken er fra eBay. Veggene er malt i en mørk blågrå tone: NCS S4010-R90B. FOTO: Filippa Tredal
Hjemme hos Karina Holmen
SAMME FARGE: Hyllen over sofaen er malt i samme farge som veggen. Alle lampene slås av og på med en og samme bryter. Karina liker å omgi seg med mange ting, men alt er nøye utvalgt og har sin plass. Bowl Tables fra Mater er nette i størrelsen og flyttes rundt etter behov. FOTO: Filippa Tredal

Gjorde drømmen til virkelighet

Lengselen etter hjemlandet og en mer kreativ hverdag meldte seg. Etter 15 år i Nederland flyttet hun hjem og fikk jobb som daglig leder og innkjøpssjef i en klesbutikk. Men drømmen om å starte noe eget meldte seg. På et julebord møtte Karina interiørarkitekten Simon. De begynte umiddelbart å utveksle kreative ideer. Oslo manglet en kul kontinental interiørbutikk. En butikk som hadde det ingen andre hadde. Et ledig lokale dukket opp på Bislett, og størrelsen og beliggenheten var perfekt. Etter to år med hard planlegging ble drømmen til virkelighet. Butikken Eske så dagens lys i oktober 2004 og havnet snart på alles lepper. Nylig feiret de 11 år.

Karina har teft og står selv for alt av innkjøp fra sine 80 leverandører. Den lille, innholdsrike butikken er en opplevelse, slik boligen hennes også er. Karina innrømmer at mange av tingene i hjemmet hennes er fra butikken, men hun finner stadig nye skatter som det kun finnes én av.

– Butikken er stadig i endring. Den forandrer seg etter hvordan jeg utvikler meg. Jeg er stadig på jakt etter nye leverandører. Det er krevende og hele tiden skulle få med seg det siste, men det gir alltid et kick å oppdage noe andre ikke har.

Hjemme hos Karina Holmen
VINTAGE: Karina har teft og et godt øye for vintageskatter. Teakkommoden og lampen er kjære eiendeler funnet i København. Den originale filmplakaten er enda et bruktfunn, og uglen dekket av perler og krystaller er fra Eske. Akvariet skaper liv i rommet. FOTO: Filippa Tredal
Hjemme hos Karina Holmen
FRYSEBOKS: Den gamle kommoden er opprinnelig en fryseboks. Den er omgjort og brukes til ppbevaring. Oppå står parfymer, smykker og andre ting Karina bruker i det daglige. Utenfor den vakre, buede døren er en liten balkong med utsikt over kastanjene i Bygdøy allé. Gardinet i tykt lin er spesialsydd og sørger for å holde lyset ute. Vintagelampen er fra Design by us, og vegglampen er fra Gubi. FOTO: Filippa Tredal

Karinas tips for å skape atmosfære

  • Tenk lag på lag! Skap dybde i interiøret og fargene. Flere faktorer skal til for å skape stemning. Det gjør seg ikke selv. Interiør tar tid å bygge.
  • Bruk kontraster og ulike fargenyanser. Lek!
  • Bruk det du har og suppler med det du mangler og trenger. Alt må ikke være nytt.
  • Invester i kvalitet.
  • Bruk mange lamper. Lyspunkter gjør seg i ulike høyder og størrelser. Et rom trenger mer enn kun én lyskilde. Og husk dimmer på lampene!
Hjemme hos Karina Holmen
SOV GODT: Soverommet er svalt og delikat. Bak den selvlagde sengegavlen skjuler det seg to praktiske skap, et på hver side av sengen. Selve gavlen er laget av en sponplate, kledd med et tapet fra Zoffany. Det myke pleddet fra Aiayu brukes som sengeteppe. Veggfargen er NCS S5010-R90B.FOTO: Filippa Tredal
kommentarer
Annonse:

Abonner på Rom123

I rom123 finner du siste nytt om trendene akkurat nå, tips til fornyelse og enkelt gjør- det- selv stoff. Dette er interiørbladet som gir deg de beste ideene og de smarteste tipsene til hjemmet ditt!

TIL TOPPEN
se liknende saker

Idé

rom123 på TV, episode 6 - Emilie og Kenneth

Her kan du se forhandlerlisten fra episode 6 i rom123 TV, hjemme hos Emilie og Kenneth.

Idé

rom123 på TV, episode 3 - Charlotte og Thomas

Her kan du se forhandlerlisten fra episode 3 i rom123 TV, hjemme hos Charlotte og Thomas.

Hjemme hos

Fra New York til klassisk bygård i Oslo

Se hvordan interiørkonsulent, Randi Mageli, har skapt sitt unike univers med håndplukkede skatter på 50 kvadratmeter.

Idé

Se hva du kan gjøre med tapet!

Fra hvitt og kjedelig til et kunstverk på kort tid.

Hjemme hos

Med to voksne og to barn på 70 kvadratmeter

Hos Anne-Line og Lars-Erik i Trondheim står smarte oppbevaringsløsninger høyt på prioriteringslisten

Hjemme hos

Det dyreste i leiligheten koster ikke mer enn 3000 kroner!

Leiligheten på 38 kvadratmeter er like fargerik som hun som bor der. Bli med inn i Kirstis fargerike verden.

Idé

Denne stolen selges for 500.000 kroner!

Kan du se hvem som er designeren?

Hjemme hos

Stjerneutsikt i Sogndal

Sarah og Olavs hjem er fylt med design og fine farger, men her er det likevel naturen som spiller hovedrollen.

Hjemme hos

Huset med det rare i

Hjemme hos Monica er absolutt alt overlatt til fantasien. Ingenting matcher, og resultatet kunne ikke blitt mer vellykket. Bare se selv.

Hjemme hos

Mønstermagisk

Designer Emma von Brömssens hjem i Gøteborg er en kjærlighetserklæring til mønster og linoljemaling.

Hjemme hos

Gjør gjenbruk og hjemmelaget interiør moderne

Når Åse trenger noe nytt til hjemmet, kjøper hun brukt eller lager det selv.

Idé

Er du klar for denne teppetrenden?

La deg inspirere av fargeglade land som Marokko og gå til innkjøp av en fargefest av et teppe.

Hjemme hos

Har tatt med seg et lite stykke India hjem

Med skatter fra utenlandsreiser og målrettet surfing på nettet, er hjemmet til Nelleke Ten Brinke blitt et varmt og eksotisk sted å være.

Idé

En slik burde alle ha på stuen

Sjekk ut disse 12 fantastiske kjøpene som vil løfte stuen din til nye høyder.

Video

Dette rommet ser slett ikke slik ut nå!

Se hvordan interiøreksperten totalforvandlet stuen.

Hjemme hos

- Her er det helt uaktuelt å bo, sa Jorunn første gangen hun så huset

Nå har hun definitivt skiftet mening.