Idé

Er verandaen din klar for sommeren?

Forny uteområdet billig og raskt med disse smarte triksene.

Tekst: Ida Nikolaisen
Rom:
Stil:

Er du så heldig å ha en balkong eller veranda, er det nå du bør gjøre den klar for våren og sommeren. Enten du har en liten balkong midt i byen eller en svær veranda i et hus på landet – disse tipsene er geniale.

Boligdekoratør og interiørstylist Anette Stranden forteller at du får gjort mye på en dag, hvis du bare planlegger litt i forkant.

Annonse:

-Trikset er å vite hva slags stil du vil gå for, og hvordan du ønsker å ha det. Det trenger absolutt ikke være dyrt å fornye verandaen.

Og akkurat nå er det spesielt én stiltype som er i vinden:

-Det er ingen tvil om at den tropiske stilen absolutt er veldig populær akkurat nå. Kunstige palmer, sterke farger og et friskt uttrykk er dessuten perfekt til sommeren, sier hun.

Slik gjør du det

Når sommeren melder sin ankomst, er det lite som er hyggeligere enn å kunne invitere venner eller familie til sin egen koselige veranda, for sene sommerkvelder.

Følger du disse tipsene, kan du bli klar allerede til helgen.

1. Velg farger

Dette er nesten et must hvis du skal få det gjort på kort tid. Ellers er det lett å bli gående i interiørbutikkene og lete, og resultatet kan fort bli rotete. Hvis du har lyst til å kaste deg på den tropiske trenden, kan du for eksempel velge turkis, rosa og gul. Dette kan være lurt å fokusere på i detaljene, for at det ikke skal bli ALTFOR fargerikt.

Går du for den tropiske trenden, kan denne sitteputen fra H&M Home være et godt valg. Denne får du her til 99 kroner, både i gul og turkis – et perfekt valg for deg som vil ha et friskt uttrykk. I samme serien får du også tepper, som kan være fint å ha på et kaldt verandagulv.

sittepute fra H&M home
FOTO: H&M Home

2. Velg møbler 

Du kan selvfølgelig kjøpe stoler, benker og bord på diverse interiørbutikker, men dette kan fort koste mange tusen kroner. Har du lyst til å gjøre det ekstra billig, kan du bruke trepaller. Disse kan du få gratis på byggeplasser eller store butikker, og det kan bli kjempeflotte utemøbler. Bare legg pledd over dem og dekorér med sitteputer, så har du et fantastisk og smart sted å sitte. Men først bør du selvfølgelig høre med familie om de har noe til overs. Det meste kan nemlig se fint ut med nye pledd og puter!

Finn så et bord som passer sittegruppens høyde og verandaens størrelse.

3. Tilbehør

Halve moroa med å innrede en veranda er alt tilbehøret du kan ha. Kjøp gjerne flere morsomme puter man kan ha i ryggen og til å sitte på. Her kan du virkelig få inn din personlige stil og fargepalett. Ikke vær redd for å ha puter i alle tre fargene du har valgt deg ut (se punkt nummer 1).

Denne busken er 175 cm høy, og koster kun 395 kroner på Ikea.

Foto: IKEA
Foto: Ikea

Planter og blomster er essensielt på en veranda – det er jo tross alt et sted som mest blir brukt om sommeren her i Norge. Noe som kan være utrolig stilig er å ha én svær plante i et hjørne.Skjermbilde 2016-03-07 kl. 18.33.39

På sene sommerkvelder blir det fort kjølig, og da trenger man noe å varme seg på. Og borsett fra en kopp med varm te eller kakao, kan det være fint med et varmt pledd.

Velg et i en frisk farge, så har du en pyntegjenstand i seg selv.

Dette fra Princess, koster kun 79 kroner, og er i varm og god fleece.

Foto: Princess
Foto: Princess

Sørg også for å kjøpe inn koselige lys, og ikke minst – ha nok mat og drikke til gjestene!

God sommer!

 

kommentarer
Annonse:

Abonner på Rom123

I rom123 finner du siste nytt om trendene akkurat nå, tips til fornyelse og enkelt gjør- det- selv stoff. Dette er interiørbladet som gir deg de beste ideene og de smarteste tipsene til hjemmet ditt!

TIL TOPPEN
se liknende saker

Idé

Alt du trenger til uteplassen

Uten at du trenger å blakke deg.

Video

Se hvordan verandaen ser ut nå

Tjuvstart våren med en makeover av verandaen eller balkongen din.

Video

Den kjedelige bakgården din og du trenger denne!

Lager du denne kan du ligge og sole deg på gresset hele sommeren.

Idé

Planlegg den perfekte uteplassen

De beste tipsene for en lun og lekker uteplass.

Idé

Nå må du vaske huset eller hytta utenpå

Er du den lykkelige eier av et hus eller hytte? Da er dette en melding til deg!

Hjemme hos

Fant drømmehuset på Jar

Lene og Jonatan elsker det rosa pepperkakehuset sitt.

Idé

Velkommen, vår!

Har det begynt å klø i de grønne fingrene ennå?