Idé

Skal du male med rosa? Les dette først!

De fleste vil velge en lys eller dus variant, men det er ikke nødvendigvis så lurt.

Tekst: Kari Janne Standal
Styling: Christine Hærra
Rom:
Stil:

Fargerike har kåret rosa til Årets farge 2016. Mange forbinder rosa med jenterom, men rosa passer i alle rom, mener kreativ leder i Fargerike, Tale Henningsen.

Hun gir følgende tips til deg som vil male med rosa:

Annonse:

– Synes du rosa er litt skummelt, vil du sannsynligvis begynne i det små med en svak rosa farge. Men husk at det fort kan bli litt sukkersøtt med mindre du spiller på humor. Velg heller en sterkere rosafarge, og dus ned fargene på tilbehøret som gardiner og tepper.

Fargerikes rosatoner går fra det sarte og delikate som Pikekyss, til det mer djerve og energiske, som Kimono.

– Kimono er min favoritt. Jeg har hvit kjøkkeninnredning og har tenkt å male veggene med denne fargen. Så vil jeg pynte med blomster i ulike rosa toner.

– Hva sier mannen din til det?

– Han vet ikke om det, ler Tale, men bedyrer at rosa også er en farge som passer for menn.

– Vi ser ofte at menn velger rosa skjorter, så de liker rosa. Men de vil kanskje foretrekke en dypere, mer maskulin rosafarge. Burgunder, for eksempel, er helt fantastisk sammen med grønt, og hvis du kombinerer det med geometriske figurer, så blir det straks mer maskulint.

Hennes beste “rosatips” er å kombinere de mer depede rosa nyansene med mørke rosatoner som går mot svart, som Bordeux og Merlot.

– Ren svart kan fort bli for hardt sammen med rosa, men “vinfargene” demper det hele ned og gir karakter.

Her er fire fargekombinasjoner Tale anbefaler:

Lær å male med rosa
HOTELLSTILEN: I år står soverommet i fokus, og hotellstilen har vært og er populær. – Hittil har vi for det meste sett de dunkle og maskuline fargene, men her har vi gått litt den andre veien, sier Tale. – Interiøret er holdt i pasteller og lyse farger som smelter sammen og gir en monokrom følelse. For at det hele ikke skal bli for sukkersøtt er det hentet inn to grønne valører i paletten; Mynte og Flaskepost. – Uttrykket blir elegant og sofistikert og gir en litt nostalgisk 60-tallsfølelse, sier Tale. Hun synes glatte vegger er perfekt sammen med matte overflater og mener at lister og møbler bør ha en høy glansgrad. – Det reflekterer lyset og får møblene til å skinne. Nattbordet er malt i fargen Bourdaux FR1154, mens veggene er malt med fargene Peon FR1587 og Perle FR1152. FOTO: Produsenten

 

 

Lær å male med rosa
ØSTLIG INSPIRASJON: Til denne paletten er det hentet inspirasjon fra Østen. – Mørkere rosatoner som Potpourri FR1172 og Merlot FR1174, danner en dyp, varm følelse som passer til interiøret for øvrig og de mønstrete tekstilene, mener Tale. Alle fargene henter sin inspirasjon fra krydder og natur. – Sterke, klare farger er ikke så fint å kombinere med disse rosatonene. Det som blir fint i en slik stil er å sette sammen masse forskjellige tekstiler, men de trenger nødvendigvis ikke å passe sammen, er Tales råd. FOTO: Produsenten
Lær å male med rosa
ROM FOR OVERRASKELSE: I denne lyse paletten er overraskelse et viktig stikkord. Her er taket blitt tapetsert, og det er hengt en huske i taket. – De fleste barn glemmer nok ikke et hjem de har besøkt med turnringer eller en ribbevegg. Og hvem vil vel ikke ha en huske?, spør Tale. Den sarte fargen Perle FR 1152 får et tøffere preg med et blomstrende tapet i taket. Vinduskarmene i Lemonade FR1158 gir rommet et friskt preg, sånn at det ikke blir for søtt. FOTO: Produsenten
Lær å male med rosa
VELVÆRE OG RO: I rom hvor du skal finne velvære og ro er rosa en perfekt farge, mener Tale. Her er veggene malt i fargen Pikekyss FR1153 og kommoden i Flaskepost FR2519. – Denne duoen skaper en fin harmoni mellom kaldt og varmt, synes Tale. – De stramme detaljene i metroflisene gir badet likevel et voksent preg. Tale anbefaler ikke å tilsette kjølige blåtoner i denne paletten – det kan virke noe fremmed. Holder du deg isteden til de delikate rosa tonene, lover hun deg derimot en varm glød til huden og en god start på dagen! FOTO: Produsenten
kommentarer
Annonse:

Abonner på Rom123

I rom123 finner du siste nytt om trendene akkurat nå, tips til fornyelse og enkelt gjør- det- selv stoff. Dette er interiørbladet som gir deg de beste ideene og de smarteste tipsene til hjemmet ditt!

TIL TOPPEN
se liknende saker

Idé

rom123 på TV, episode 3 - Charlotte og Thomas

Her kan du se forhandlerlisten fra episode 3 i rom123 TV, hjemme hos Charlotte og Thomas.

Hjemme hos

Det dyreste i leiligheten koster ikke mer enn 3000 kroner!

Leiligheten på 38 kvadratmeter er like fargerik som hun som bor der. Bli med inn i Kirstis fargerike verden.

Hjemme hos

Stjerneutsikt i Sogndal

Sarah og Olavs hjem er fylt med design og fine farger, men her er det likevel naturen som spiller hovedrollen.

Hjemme hos

Mønstermagisk

Designer Emma von Brömssens hjem i Gøteborg er en kjærlighetserklæring til mønster og linoljemaling.

Hjemme hos

Har tatt med seg et lite stykke India hjem

Med skatter fra utenlandsreiser og målrettet surfing på nettet, er hjemmet til Nelleke Ten Brinke blitt et varmt og eksotisk sted å være.

Hjemme hos

Sval hotellstemning

Høyt hevet over kastanjene i Bygdøy allé ligger Karina Holmens blågrå univers. Her er ingenting overlatt til tilfeldighetene.

Hjemme hos

- Her er det helt uaktuelt å bo, sa Jorunn første gangen hun så huset

Nå har hun definitivt skiftet mening.

Hjemme hos

Et hjem inspirert av reiser

Lise Kristensen elsker å reise og det har gitt interiøret hennes en helt unik stil.

Bilder

Et må-ha for å gjøre hjemmet koselig

Slik får du en lun og koselig stil.

Idé

Klipp og lim din egen kunst

Hvem har sagt at voksne ikke kan klippe og lime? Finn fram saksen og lag dine egne kunstverk.

Bilder

Sov godt

La deg inspirere av spennende fargekombinasjoner, tapet og tekstiler på soverommet.

Budsjett

Stilig soverom på studentbudsjett

Slik får du et stilig soverom med slank lommebok.